Hello MediatorHulp Bij Conflict Op Het Werk, Ook In Coronatijd

Hulp Bij Conflict Op Het Werk

Voor veel mensen is dit een moeilijke tijd, waarin spanningen thuis en op het werk flink kunnen oplopen. We maken ons druk over propvolle agenda’s, met goede schoolbegeleiding voor kinderen aan de keukentafel, met werkdrukte en met zorg voor anderen. Margriet Glas, adviseur duurzame inzetbaarheid en mediator, geeft tips voor als je voelt dat je draaglast de pan uit rijst.

Afgelopen maand werd ik gebeld door Anne-Marie. Ze heeft een gezin met drie kinderen en een goede baan op kantoor in een leuk team. Net als haar collega’s merkt ze dat de werkdruk oploopt. Ze neemt haar verantwoordelijkheid want dit is haar droombaan. Al stoort het haar dat ze niet altijd alles af krijgt, wat ze zou willen. Dit geeft ook nog eens flinke wrijving met een collega. Ze merkt dat ze vaker kortaf is tegen haar gezin en vrienden. Ze wilde nog net even die belangrijke opdracht afronden toen het haar te veel werd. Ze kon even niet meer. En achteraf … ze wist het wel, en toch wilde ze een tandje bijzetten. Het bespreekbaar maken vond ze lastig: “Ik kan dit toch zelf aan?!”

 

De volgende tips kunnen voorkomen dat je droombaan in duigen valt.
  1. Ga met je leidinggevende in gesprek over jouw werkgeluk.
  2. Wat werkt er al als het gaat om werkgeluk, waar krijg jij energie van? Leg de focus op de dingen die al gelukt zijn.
  3. Zet eens op een rij hoe je dit voor elkaar hebt gekregen. Wat heb je hiervoor ingezet?
  4. Hoe zou je dit kunnen inzetten voor de taken en uitdagingen die nog voor je liggen?
  5. Welke hulp kun je hierbij van anderen gebruiken?

 

Anne-Marie kon in ons gesprek duidelijk aangeven wat ze liever niet meer wilde. Samen hebben we uitgezocht wat ze daarvoor in de plaats zou willen doen, op welke manier ze dit al eens eerder met succes heeft gedaan en wat ze hiervan nu zou kunnen inzetten. Met deze oplossingsgerichte aanpak, aangevuld met inzicht in haar eigen draagkracht en draaglast heeft ze nieuwe energie gevonden. Samen met de mediator/coach is ze in gesprek gegaan met haar collega en zijn de problemen opgelost. Ze is klaar om haar werk weer op te pakken. Deze keer met haar eigen grenzen en een realistische kijk op werkgeluk in haar rugzak!

hulp bij conflict op het werk

Het is heel belangrijk dat je stresssituaties zoals conflicten op het werk niet laat sudderen of escaleren, daar heeft niemand wat aan. Heb je het gevoel dat je er niet uitkomt met je leidinggevende, werkgever of collega? Dan kan online coaching of mediation een prima manier zijn om aan een oplossing te werken.

Mijn missie is dat elke medewerker in Nederland werkgeluk ervaart in zijn of haar droombaan, nu en in de toekomst.

Hoe gelukkig ben jij in je werk? En waar zie jij jezelf staan in de toekomst?

ePub Kies een duurzame aanpak voor stress en burn-out

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Chat met ons