Hello MediatorMargriet Glas

 

Ik begeleid de gesprekken onafhankelijk, zonder oordeel. Ik ben een luisteraar en gevoelsmens met oog voor onderliggende emoties en belangen. Gesprekken verlopen in een prettige sfeer en tegelijkertijd wordt de zakelijke kant niet uit het oog verloren.

 

Ik ben Margriet Glas, arbeidsmediator, adviseur duurzame inzetbaarheid en eigenaresse van DITPerspectief. Ik heb jarenlang advies gegeven op gebied van HR vraagstukken, arbeidsrecht, duurzame inzetbaarheid en verlagen van verzuim.

Als specialist geef ik profit en non-profit organisaties en MKB advies om hun medewerkers duurzaam inzetbaar te houden nu en in de toekomst.

 

Pre-mediation en het Huis van Werkvermogen

Maar liefst één op de vier ziekmeldingen is het gevolg van een conflict op het werk, oplopende werkstress of spagaat tussen werk en privé. Het beïnvloedt sterk het werkvermogen. Gelukkig is er veel dat werkgevers kunnen doen. Bij een niet medische oorzaak wordt met behulp van het Huis van Werkvermogen de onderliggende oorzaak ontdekt en voorkomt dat het blijft broeien. Vaak na twee of drie gesprekken worden In een veilige setting afspraken gemaakt ter voorkoming dat ziekmelden de escape is. De combinatie van pre-mediation en Het Huis van Werkvermogen is zeer effectief.

HR managers kunnen vroegtijdig  pre-mediation ofwel ‘het goede gesprek” inzetten. Het voorkomt dat ziekmelden de escape is.

Huis van Vermogen

 

Mediation bij een arbeidsgeschil

Ontstaat er een conflict dan kan mediation een verstoorde samenwerking weer normaliseren. In de praktijk zie ik dat belangen minder tegengesteld zijn dan het lijkt en dat een oplossing snel wordt bereikt. Bijna 90% van de arbeidsconflicten komt tot een oplossing die voor beide partijen acceptabel is. Ik begeleid leidinggevenden en werknemers om  constructieve afspraken te maken. Een win- win situatie voor beiden.

De combinatie van MFN register mediator en specialist duurzame inzetbaarheid is uniek. Arbodiensten en HR managers van profit en non-profit organisaties maken gebruik van mijn diensten. Cliënten omschrijven mij als een fijne gesprekspartner.

 

Neem contact op met Margriet

Chat met ons