Hello MediatorFamiliemediation

familiemediation

Heb je een conflict binnen de familie en begrijpen jullie elkaar niet (meer)? Spreek je elkaar hierdoor niet meer, of dreigt dit te gebeuren? Grijp dan nu in en laat het niet verder escaleren! Op het moment dat jullie nog met elkaar in gesprek zijn, kan de mediator je helpen op zoek te gaan naar een oplossing voor jouw conflict. Al onze scheidingsmediators zijn geaccrediteerd familiemediator en kunnen je ook bij dit soort zaken helpen.

Een familieruzie kan vaak jaren voortslepen, en steeds meer familieleden beïnvloeden, of families uit elkaar drijven. De oorzaak is soms niet eens altijd meer helemaal duidelijk voor iedereen, de gevolgen zijn dat wel.

Familiemediation wordt vaak als conflictbemiddeling ingezet als er tussen familieleden meningsverschillen of zelfs ruzies zijn ontstaan bijvoorbeeld naar aanleiding van de verdeling van een nalatenschap of andere gebeurtenissen die de familieleden uit elkaar hebben gedreven. Vaak is dat goed te herstellen en kunnen daarover duidelijke afspraken worden gemaakt. Door alle partijen bij de mediator met elkaar aan tafel te krijgen, krijgt ieder de kans krijgt om zijn of haar verhaal te doen en zo ontstaat vaak al meer begrip.

Vervolgens wordt besproken wat de feitelijke problemen zijn, welke belangen mensen hierbij hebben en welke mogelijke oplossingen hiervoor zijn.

De belangen van alle partijen komen aan bod, en de oplossing wordt gewoonlijk door alle partijen gedragen.

Chat met ons