Hello MediatorEchtscheiding: Spanning En Gierende Emoties! Moet Dat Echt?

gierende emoties bij scheiding

 

Echtscheiding: Spanning en gierende emoties! Moet dat echt? Je bent inmiddels 10 jaar getrouwd en jullie hebben samen 3 kinderen. Het is lang goed geweest, maar doordat jullie allebei een eigen baan hebben met daarnaast de opvoeding van de kinderen en het volgen van ieder je eigen behoeften en ontwikkelingen zijn jullie steeds verder uit elkaar gegroeid. Op een dag weet je het zeker. Het is genoeg!

 

Scheiden is de enige oplossing! Toch?

De gedachte om met de ander verder te moeten leven tot je hoogbejaard bent is ondraaglijk geworden. Er is ook zoveel gebeurd! Maar dat woord (v)echtscheiding, dat jaagt je angst aan. Je hoort daar alleen maar nare dingen over. Dát wil je zéker niet. Je denkt dat een scheiding jou zal opluchten maar je vraagt je wel af wat het doet met jullie kinderen? Eigenlijk is je partner ook een goed mens en een goede vader, maar de dingen die hij doet de laatste tijd zijn voor jou niet te begrijpen. Je zou best eens je hart willen luchten, maar om het nu met je ouders te bespreken of met een vriendin? Die vriendin snapt sowieso niet dat je bij hem blijft. Je kunt wel iets beters krijgen toch? En kinderen zijn flexibel die passen zich echt wel weer aan, meent ze. Maar is dat wel zo? En relatietherapie? Hij is toch al geen prater en jij weet zeker dat je dit allemaal niet meer wilt. Scheiden is de enige oplossing. Toch?

 

Een mediator kan helpen

Maar waar moet je beginnen en waar moeten jullie dan allemaal rekening mee houden? Alleen al bij de gedachte aan een echtscheiding krijg je een knoop in je maag. Er zal veel te regelen zijn. Jullie moeten een ouderschapsplan maken. Misschien moet jullie huis verkocht worden. En hoe zit het eigenlijk met alimentatie en jullie pensioenen? Zo’n co-ouderschap, is dat iets voor jullie? Past dat bij jullie situatie? Via Google heb je veel informatie kunnen vinden, maar inmiddels zie je door de bomen het bos niet meer. Kan een mediator daarbij helpen?

Zie je in dit verhaal raakvlakken met jouw eigen situatie? Dan kan een mediator veel voor jullie betekenen. Jullie gevoel is zó belangrijk. Ook als je zeker weet dat de koek op is en dat de scheiding er linksom of rechtsom moet komen. Wanneer jullie allebei eens goed je hart kunnen luchten, zonder dat het meteen voelt als een therapeutische sessie, is dat een goede eerste stap op weg naar een goede scheiding. De partner die niet zo’n prater is blijkt trouwens vaak veel te willen vertellen.

 

Nieuwe situatie overzichtelijk maken

Als je jullie scheiding liever zo snel mogelijk afrondt, zonder wat er tussen jullie speelt goed uit te praten, is het vrijwel zeker dat die vechtscheiding alsnog ontstaat. Kinderen hebben niet per se last van jullie scheiding. Zeker niet als jullie respectvol met elkaar omgaan en een ouderschapsplan maken waarvan jullie allebei weten dat het goed zal werken. Een plan waarbij je de kinderen betrekt (afhankelijk van de leeftijd) en de nieuwe situatie overzichtelijk maakt. Jullie kunnen ook afspreken dat je het ouderschapsplan samen eens een maand probeert om het dan vervolgens bij de mediator nog eens te fine tunen op onderdelen die toch minder goed blijken te werken.

 

Mediation is vertrouwelijk

Als je op zoek gaat naar een mediator is het vooral belangrijk dat jullie je veilig genoeg voelen bij hem of haar om open te kunnen spreken over je gevoelens, wensen, belangen en behoeften. De mediator luistert naar jullie allebei en brengt jullie weer met elkaar in (een constructief) gesprek. Hij of zij oordeelt niet, is onpartijdig en is er dus voor jullie allebei. Mediationgesprekken worden vertrouwelijk gevoerd. Zo blijft jullie scheiding ook van jullie en zijn de afspraken die jullie maken ook jullie gezamenlijke beslissingen. Tenslotte zullen jullie altijd samen de ouders van jullie kinderen blijven en zijn jullie zelf degenen die weten wat het best is voor jullie en voor jullie kinderen.

Echtscheiding: Spanning En Gierende Emoties! Moet Dat Echt?

Vakkundige begeleiding van een betrokken mediator

Wanneer je een mediator zoekt die jullie tijdens de gesprekken rond jullie echtscheiding betrokken en vakkundig begeleidt, dan ben je bij Hello Mediator® aan het goede adres. Natuurlijk beschikken al onze mediators over adequate kennis en uitstekende communicatieve- en bemiddelingsvaardigheden. Zo kun je er onder andere ook zeker van zijn dat jullie echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan aan het eind van de mediation in duidelijke taal wordt opgesteld.

 

Regie in eigen handen én kostenbesparend

Als je liever niet kiest voor een langdurig en kostbaar juridisch traject, waarvan de uitkomst best eens iets zou kunnen zijn dat niet bij jullie past, is mediation een goede keuze. Scheiden is een leven veranderende gebeurtenis. Het is dus belangrijk dat je weloverwogen keuzes maakt voor jullie toekomst. De mediator kan jullie voor een groot deel ontzorgen en is jullie gezamenlijke steun in de rug.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Chat met ons