Hello MediatorWij Gaan Uit Elkaar… Wat Nu?

Wij Gaan Uit Elkaar... Wat Nu?

 

Een relatiebreuk is complex en emotioneel. Het is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in iemands leven, naast geboorte, huwelijk en overlijden. Bij het beëindigen van een relatie komt veel kijken, er moeten veel knopen worden doorgehakt en afspraken worden gemaakt. Hier kun je wel wat deskundige begeleiding bij gebruiken. Floris Heuyerjans, scheidingsbemiddelaar en mediator in Zaanstreek/Waterland, vertelt wat dit in zijn praktijk inhoudt: “Het is een private aangelegenheid, daarom staan discretie en vertrouwen bij mij hoog in het vaandel.”

Het is heel waardevol als je in goed overleg uit elkaar kunt gaan. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn, is het van groot belang dat de scheiding zo harmonieus mogelijk verloopt. De relatie wordt weliswaar beëindigd, maar natuurlijk niet het ouderschap. Mijn doel als mediator is jullie beiden te helpen om na te denken, de juiste keuzes te maken en met elkaar afspraken te maken die het beste zijn voor jullie kinderen en ook voor jullie zelf. Die afspraken worden dan vastgelegd in het ouderschapsplan.

 

Het is jullie scheiding, regel het op jullie manier!

Tijdens de meeste kennismakingsgesprekken gaat het er best rustig aan toe tussen stellen die uit elkaar gaan. Ze zijn open en ze spreken ook samen de ambitie uit om hier beiden goed uit te komen. Niet alleen voor henzelf maar vooral ook voor de kinderen. Opvallend is dat hier in de loop van de gesprekken vaak iets in verandert. Dat komt enerzijds omdat de scheiding nu een feit is en er overgegaan wordt tot de verdeling, wat spanning kan oproepen. Aan de andere kant komt dat door de omgeving: alle vrijblijvende adviezen en opgeklopte verhalen bijvoorbeeld op verjaardagen en in andere gesprekken met vrienden en familieleden. Ik zeg altijd tegen mijn cliënten: “Het is jullie scheiding, jullie zijn uniek dus jullie scheiding is uniek. Doe de scheiding dan ook op jullie manier!”

Herken je dat? Je maakt iets mee en zodra je dit deelt met iemand, word je overdonderd door adviezen en verhalen over de scheiding van de neef van de broer van de buurman van iemands beste vriend(in). Het is goed bedoeld, geliefden willen je bijvallen en helpen. Misschien zelfs een beetje voor je zorgen en helpen te voorkomen dat je de verkeerde keuze maakt of jezelf tekortdoet. Goed bedoelde woorden, die onbedoeld veel stuk kunnen maken.

Het luisteren naar verhalen en adviezen van anderen levert slechts in 1 op de 100 gevallen iets goeds op. De andere 99 zorgen voor strijd. Het zijn vaak gedramatiseerde verhalen die jullie alleen maar verder uit elkaar brengen. Gun je ex een nieuwe toekomst en jezelf ook. Dat kan alleen maar door te scheiden op jullie eigen manier.

 

Op een goede, eerlijke en nette wijze uit elkaar gaan

In mijn praktijk ‘Scheiden met Floris’ heb ik heel wat kennis en ervaring opgedaan. Ik vind het belangrijk goed aan te sluiten bij de behoeften van mijn cliënten. Ik laat me daarom ook continu bijscholen. De kwaliteit en de integriteit van de bemiddeling staat voorop. Ik ben ervan overtuigd dat een goede bemiddeling de emotionele en financiële schade van een scheiding beperkt.

Zitten jullie in de situatie dat jullie de relatie willen beëindigen? Kom je er samen niet uit? Dan ben ik er om in goed overleg met jullie te zoeken naar oplossingen waar jullie je beiden in kunnen schikken en vinden. Heb je daarnaast ook hulp nodig bij het regelen van de verzekeringen, hypotheken, huurcontracten, spaarrekeningen, pensioenen, eventuele erfenissen, testamenten, huwelijkse voorwaarden? Ook daarbij zal ik graag helpen en adviseren.

 

Contact

Een vrijblijvend eerste kennismakingsgesprek is mogelijk. Je kan dan samen met je (ex) partner vragen stellen met betrekking tot een scheiding. Voor een afspraak neem je contact op per telefoon 06 – 519 20 457 of per e-mail: mail@scheidenmetfloris.nl. Voor meer informatie kun je terecht op https://scheidenmetfloris.nl/.

 

Om een goede mediator in je eigen regio te vinden kijk dan hier: https://www.hellomediator.nl/

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Chat met ons