Hello MediatorScheiden In Tijden Van Corona

Scheiden In Tijden Van Corona

Is dat wel een goed idee?

Het Coronavirus heeft de wereld in zijn greep. Het massale thuis zitten zorgt voor spanningen in relaties. Als er al twijfels waren dan komen ze nu helemaal onder een vergrootglas te liggen. In de hectiek van de dag vergeten veel mensen dat een relatie onderhouden ook tijd kost. Nu je verplicht non-stop bij elkaar zit, is het onvermijdelijk dat de confrontaties die je eerst uit de weg kon gaan, op den duur gaan klappen. Het kan voor een wake up call zorgen, een verdieping in de relatie, maar ook voor een breuk. En is dit dan de beste tijd om uit elkaar te gaan?

Hoe staan we ervoor?

Verreweg de meeste mediators en scheidingsspecialisten proberen hun klanten zo goed mogelijk te helpen. Inmiddels zijn Zoom- en Skypegesprekken het `nieuwe werken’ geworden. De mogelijkheden om met elkaar, op afstand, in gesprek te gaan zijn er alom. Dat is niet waar de meeste mensen zich zorgen om maken. De zorgen zitten veel meer op het financiële vlak. Ben ik nog wel zeker van mijn baan? Is het wel verstandig om nú ons huis te gaan verkopen? Of: “Ik ben ondernemer en heb een enorm omzetverlies. Hoe gaan we daar mee om?”

Hele reële zorgen die tot de beslissing kunnen leiden om de scheiding op de lange baan schuiven. Maar ook hier kleven nadelen aan. Als eenmaal de kogel door de kerk is en je (noodgedwongen) nog maanden bij elkaar in huis leeft dan gaat dit enorme spanningen opleveren. Nu zijn die spanningen voor de partners zelf al niet aangenaam, maar zeker niet voor eventuele kinderen. De kinderen krijgen van deze spanningen nu nog meer mee dan normaal het geval is.

Het belang van maatwerk

Maatwerk is belangrijker dan ooit tijdens deze pandemie. De coronacrisis raakt ieder stel op een andere manier en hier moet zorgvuldig mee worden omgegaan. Er is maatwerk en creativiteit nodig om in deze tijd een scheiding goed te kunnen begeleiden. Dat is precies waar onze mediators in zijn getraind en opgeleid. Wij nemen je mee in de mogelijkheden die er zijn, zodat hierin een weloverwogen keuze gemaakt kan worden. En geloof me; er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt!

Samen zullen we op zoek gaan naar praktische en werkbare oplossingen. Zodat je ook in deze tijd, zo goed mogelijk aan een nieuw hoofdstuk van je leven kunt beginnen.

  • Vincent R.

    Ik geloof ook dat in deze tijden van thuiszitten spanningen hoog op kunnen lopen. Mediation kan goed helpen om bepaalde problemen op te lossen. Maatwerk en een persoonlijke aanpak is daarbij essentieel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Chat met ons