Hello MediatorMediation Bij Een Arbeidsconflict

Mediation bij een arbeidsconflict

Mediation bij een arbeidsconflict is goedkoper dan het conflict voort te laten slepen. Een arbeidsconflict kost gemiddeld namelijk € 27.000. Daarnaast levert het een negatieve werksfeer, hoog ziekteverzuim en een hoog personeelsverloop op. Door samenwerkingsproblemen aan te pakken en op te lossen gaan medewerkers weer met plezier naar hun werk, en worden er betere besluiten genomen. Het loont dus niet alleen financieel om conflicten op te lossen, ook op de resultaten van je bedrijf of organisatie heeft het een positief effect.

Mediation op het gebied van arbeidsrecht kan uitkomst bieden om oorzaken van een arbeidsconflict boven tafel te krijgen, de onderlinge communicatie te verbeteren en nieuwe werkafspraken te maken. Het kan verhelderend werken om deze situaties onder begeleiding van een ervaren arbeidsmediator te bespreken.

Dat schept duidelijkheid, de partijen kunnen gebeurtenissen in perspectief plaatsen en de onderlinge communicatie verbeteren. Tevens kunnen via arbeidsmediation afspraken worden gemaakt over voorwaarden voor beëindiging van een arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden.

Simone Hornstra vertelt:

Onlangs had ik iemand van een accountantskantoor, die na 20 jaar trouwe dienst en een wijziging in het managementteam en de bedrijfsprocessen, besloot als ZZP’er verder te gaan. In de vaststellingsovereenkomst hebben wij een bepaling opgenomen waarbij het mogelijk werd een gedeelte van de orderportefeuille mee te nemen.

Wanneer de samenwerking tussen een werknemer en werkgever niet goed verloopt, er een conflict dreigt of er is al een situatie dat samenwerking niet meer mogelijk is, dan kan een arbeidsmediator ingeschakeld worden. Het maakt niet uit wie het voorstel voor een mediation doet. Het gaat erom dat er gezamenlijk een oplossing gewenst wordt. Dat geeft de beste kans om met een positief resultaat uit de situatie te komen.

Er wordt vaak gedacht dat een arbeidsmediator alleen ingeschakeld kan worden door een leidinggevende of een HR- adviseur. Dit kan echter ook door de werknemer worden gedaan. Het staat juist heel krachtig als een werknemer dit initiatief neemt en toont tegelijkertijd ook jouw motivatie. (lees ook: https://www.hellomediator.nl/kun-je-als-werknemer-een-arbeidsmediator-inschakelen/)

 

Meer informatie? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op. Bellen mag ook: 085 060 1865

  • Marie de Jonge

    Ik denk dat iedereen uiteindelijk een conflict zo goed mogelijk wil oplossen. Geen strijd in de toekomst en een normale samenwerking in harmonie is dan ook vaak het streven van de verschillende partijen. Ik weet dat veel mensen in mijn omgeving goed geholpen zijn door een mediator.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Chat met ons