Hello MediatorDe Dag Van De Samenwerking

Dag van de samenwerking

Vandaag is het De dag van de samenwerking. Samenwerken is van groot belang als het gaat om mediation. Bij mediation is er geen rechter die knopen voor jullie doorhakt, maar een onafhankelijke professional die jullie begeleidt bij het nemen van alle beslissingen waar je voor komt te staan, zoals over wonen, financiën en kinderen. Als je relatie definitief voorbij is en een scheiding onvermijdelijk is geworden, dan is de kans groot dat je uitkomt bij een mediator. Beslissingen die jullie alleen op een goede manier kunnen nemen door samen te werken. En via de mediator kunnen jullie vaak ook met andere professionals samenwerken. Eén van onze mediators, vertelt hoe dit in haar praktijk gaat.

 

Samen doelen bereiken

In mijn werk als mediator begeleid ik stellen die uit elkaar gaan. Mijn doel is dat mijn klanten hun doelen bereiken door samen te werken met elkaar, met mij als mediator en met de professionals in mijn netwerk.

 

Financieel advies

In de regel bied ik een gesprek aan met een financial planner of financieel adviseur, zeker als er sprake is van een koopwoning. Ik beschouw deze professionals dan ook echt als partners in het scheidingsproces. Ik werk namelijk alleen samen met experts op het vlak van hypotheken en uit elkaar gaan. Dankzij hun inzet weten mijn klanten op voorhand wat er wel en niet kan, ze krijgen meer overzicht en kunnen daardoor samen sneller en beter tot keuzes komen. Na de scheiding kunnen processen door deze samenwerking sneller worden afgerond.

 

Advocaat

Als mediator heb ik ook samenwerking nodig met een advocaat, omdat de advocaat het convenant moet indienen bij de rechtbank. En het voordeel van een vaste huisadvocaat is dat deze soms ook met klanten kan meedenken over allerlei onderwerpen. Door onze jarenlange samenwerking kent de advocaat mijn werkwijze. Hij verwijst soms ook mensen naar mij door voor mediation, als een juridische benadering minder geschikt lijkt.

 

Notaris

Bij klanten met een geregistreerd partnerschap, zonder partneralimentatie of minderjarige kinderen werk ik samen met diverse notarissen. De notaris stelt de akte van berusting op, waarna de klanten zelf de ontbinding van het geregistreerd partnerschap laten inschrijven bij de gemeente. Die notaris verwijst ook mensen naar mij door, bijvoorbeeld wanneer hun klanten een vermogensopstelling nodig hebben.

 

Makelaar

Voor mijn klanten kan een samenwerking met een ervaren scheidingsmakelaar niet ontbreken. Het kopen of verkopen van een woning bij een scheiding vraagt om een afgestemd proces. Daarvoor heb je een makelaar nodig die begrijpt wat er nodig is zodat beiden partijen kunnen wonen. Dus een specialist op het gebied van kopen en uit elkaar gaan is broodnodig.

 

Kortom: Samenwerken is een must

Samenwerken is een must bij mediation. Om te beginnen tussen twee mensen die gaan scheiden, want als zij met elkaar meebewegen, de ene keer iets geven en de andere keer iets inbrengen, dan kunnen zij hun doelen bereiken. Ik ben er om daar begeleiding bij te geven en mijn netwerk ondersteunt hen op specifieke vlakken waar dat nodig is. Die samenwerking is goud waard omdat processen soepeler verlopen dan zonder hun inzet.

Win-win voor alle partijen dus!

Ik zeg: doel bereikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Chat met ons