Hello Mediator5 Originele Ideeën Om Je Geliefde Te Verrassen Op Valentijnsdag

5 Originele Ideeën Om Je Geliefde Te Verrassen Op Valentijnsdag

Valentijnsdag

Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn.

 

Legende

Volgens de legende kwam een jong paar bij bisschop Valentijn met het verzoek hen te trouwen. De man was een heidense soldaat, de vrouw een christen. Valentijn vond de liefde zwaarder wegen dan de wetten van de keizer, en huwde het stel. Al gauw kwamen meer paren met hetzelfde verzoek. Hij werd aangegeven en gearresteerd. Toen hij voor de keizer moest verschijnen, probeerde hij die te bekeren. Claudius voelde zich beledigd en liet Valentijn martelen en onthoofden. Dat gebeurde op 14 februari, maar welk jaar het was, is onduidelijk. Voordat het vonnis werd uitgevoerd, zag Valentijn nog kans het dochtertje van de gevangenisbewaarder een briefje toe te stoppen; Van je Valentijn, stond erop.

 

Legenden over Valentijn komen voor in de Legenda aurea, maar het Valentijnsfeest van de romantische liefde, zoals dat tegenwoordig gevierd wordt, dankt zijn ontstaan aan Geoffrey Chaucer, die in zijn gedicht Parliament of Fowls (1380-1382) deze versregels schreef:

For this was on seynt Volantynys day

Whan euery bryd comyth there to chese his make

‘Want dit was op Sint-Valentijnsdag

Als elke vogel daar zijn maatje komt kiezen’

 

Commercie

In de Verenigde Staten is men, uit commercieel oogpunt, begonnen met de nadruk van anonieme liefde naar liefde. Valentijnsdag is in België en Nederland in korte tijd, sinds midden jaren 90, een groot commercieel succes geworden: cadeauwinkels, boekwinkels, lingeriewinkels en bloemenwinkels profiteren hiervan. Ook de Nederlandse posterijen deden hieraan mee, door een Valentijns postzegel uit te geven. In 2007 deed 35 procent van de Nederlanders iets aan Valentijnsdag, in 2011 was dat gedaald tot 29 procent en in 2012 tot 24 procent. In 2015 daalde het verder naar 21 procent.

 

Religieus verbod

In de islamitische landen OezbekistanTurkmenistanMaleisiëIndonesiëIranSaoedi-Arabië en Pakistan is het vanuit de religie verboden om Valentijnsdag te vieren.

 

Hoe vier jij Valentijnsdag?

Je geliefde verrassen op Valentijnsdag is toch wel de ultieme manier om de liefde te vieren. Door elkaar wat extra aandacht te geven op de dag van de liefde én door het verrassingseffect fladderen die vlinders druk in het rond op 14 februari. Verras hem of haar daarom eens met een van deze romantische ideeën voor Valentijnsdag. We verzamelden er 5, zodat je Valentijnsdag 2021 onvergetelijk maakt, zelfs in coronatijd!

 

1. Valentijnsdag verrassen voor thuis: afhaalmaaltijd en serie!

Is je geliefde gek op een specifiek afhaalgerecht en bestelt hij of zij dit eigenlijk het liefst elke avond? Verras je partner tijdens Valentijnsdag 2021 dan thuis met zijn of haar favoriete afhaalmaaltijd en maak er samen een gezellige avond van. Zet je woonkamer of slaapkamer vol met kaarsjes, start de Netflix-serie die jullie altijd kijken en vier Valentijnsdag op jullie eigen manier!

 

2. Zet je liefde op de kaart met een lieve valentijnskaart

Op Valentijnsdag doet een klein gebaar vaak meer dan een enorm valentijnscadeau. Stuur je geliefde daarom voor valentijn 2021 een leuke valentijnskaart met een persoonlijke tekst! Kies een valentijnskaart met naam of maak een valentijnskaart met een foto van jullie samen. Schrijf er vervolgens je eigen gedicht op of kies een van onze teksten voor valentijnskaarten. En je maakt je valentijnskaart extra opvallend met een luxe papiersoort en ons supergrote formaat.

 

3. Je Valentijn verrassen met een uitgebreid ontbijt

Een keer iets anders dan een Valentijns diner is een ontbijt als verrassing voor Valentijnsdag. Maak bijvoorbeeld zelf een uitgebreid ontbijt met croissantjes, vers gekookte eitjes, yoghurt met muesli en misschien wel champagne. Nog leuker is om een ontbijt te laten bezorgen op de dag van de liefde. Laat je partner de deur open doen als de bel gaat en beleef samen een superromantische ochtend.

 

4. Valentijnsdag met weinig tijd: bloemen bezorgen

Vieren je partner en jij Valentijnsdag niet doordat jullie het te druk hebben? Laat dan een grote bos bloemen door een bloemist bezorgen! Kies een mooie bos uit met haar favoriete soort bloemen en doe er een lief kaartje bij. Het gaat namelijk om het gebaar, niet om de grootte van het cadeau.

 

5. Lok hem of haar mee voor een romantische wandeling

Hoe leuk is dat: je geliefde denkt dat je samen een ommetje gaat maken, maar het blijkt een romantische wandeling te zijn! Bereid bijvoorbeeld een wandeling voor waarin jullie onderweg foto’s van jullie samen tegenkomen, en die eindigt in een romantisch etentje op een mooie plek.

 

Vier de liefde!

In de liefde is het vaak de sleutel om elkaar te blijven verrassen. Met een van deze tips voor Valentijnsdag weet je zeker dat het een onvergetelijke dag wordt. Kies dus een van deze leuke verrassingen, smeed een plannetje en laat je Valentijn versteld staan!

 

Bron: Wikipedia en kaartjes2go.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Chat met ons