Hello MediatorToos van Dongen

 

Mijn visie op mijn rol als mediator/scheidingsspecialist is dat ik alle partijen zo neutraal mogelijk ondersteun, informeer en adviseer. Dit alles op een op een, integere, nieuwsgierige, betrouwbare, vastberaden en inspirerende manier.”

 

Mijn naam is Toos van Dongen. Van jongs af aan vind ik het fascinerend hoe mensen met elkaar omgaan en communiceren. Ieder individu is anders en reageert anders. Tegelijkertijd vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in wetten en cijfers.

 

Als Register Belastingadviseur heb ik al meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van fiscaliteiten, budgettering, communicatie, onderhandelen en omgaan met mensen met uiteenlopende belangen. Tijdens deze werkzaamheden viel het mij op dat mensen soms hele belangrijke gebeurtenissen en/of afspraken niet goed hadden besproken of vastgelegd, zowel in de privé- als zakelijke sfeer. Dan kan een conflict zomaar ineens om de hoek komen, en wat dan? Juridisch getouwtrek levert veel stress op en kost veel tijd, geld en energie. Ik vind dat dat écht anders kan. Daarom ben ik me gaan ontwikkelen als Register Estate Planner en Register Financieel Echtscheidingsadviseur. Bij deze studies kwam ik voor de eerste keer in aanraking met mediation. Dit vak fascineerde mij vanaf minuut 1 en ik wilde er meer van weten en mij daarin bekwamen. Zodoende heb ik de opleiding tot ADR-basismediator en familiemediator en ADR-Scheidingsspecialist doorlopen.

Een scheiding zet je leven op zijn kop en brengt je in een (tijdelijke) overlevingsmodus. Soms is het zo heftig dat het je niet meer loslaat en het je volledig uit balans brengt. Daarnaast moeten er heel veel afspraken gemaakt worden in deze turbulente en onzekere periode. Een groot deel van de toekomst van partners in een scheidingstraject wordt bepaald door financiële (on-)mogelijkheden. Daarom is in deze periode rust en overzicht van cruciaal belang. Dat is wat ik mijn klanten bied.

Mediation zorgt voor meer begrip voor elkaars visie en biedt de gelegenheid om gehoord te worden. Het geeft mensen het vertrouwen dat ze zelf beslissen over de manier waarop hun conflict wordt opgelost en daarmee houden ze de touwtjes van hun eigen toekomst in handen. Daarnaast biedt financieel overzicht de rust om tot goede haalbare afspraken te komen.

 

Neem contact op met Toos

Chat met ons