Hello MediatorSylvia Cox

 

Door de begeleiding en ondersteuning van een mediator werd het wél mogelijk om elkaar te vertellen wat hen zo’n pijn had gedaan, zoveel verdriet, hoe ze zich niet gezien of gehoord hadden gevoeld, machteloos, gefrustreerd.

 

Mijn naam is Sylvia Cox. Toen ik een aantal jaren geleden voor het eerst in aanraking kwam met mediation maakte dit diepe indruk op mij. Ik zag hoe mensen, boos en gekwetst, verwikkeld waren in een heftig conflict waar ze zelf niet meer uit konden komen. Ze maakten elkaar verwijten, en bleven hun eigen standpunten en hun eigen gelijk keer op keer herhalen. Ze waren zó woest op elkaar dat ze elkaar niet eens meer recht in de ogen konden aankijken. Naar het verhaal van de ander luisteren was al helemaal een onmogelijke opgave.

 

Toen het gehele verhaal op tafel lag gingen de partijen vervolgens zélf aan de slag om een oplossing te vinden. Een oplossing waar zij beiden achter stonden, omdat het goed voelt, omdat het tegemoet komt aan hun eigen wensen en behoeften. Een oplossing die zich richt op een mooiere toekomst, en een betere relatie met elkaar.

Ik vond dit mediationprocesindrukwekkend dat ik mediator wilde worden. Als mediator kun je ervoor zorgen dat mensen hun conflicten kunnen oplossen en weer een nieuw perspectief voor zich zien. Dit is voor mij de grootste motivatie om dit prachtige vak met passie uit te voeren!

Bij echtscheidingsmediation staat het belang van de kinderen altijd voorop. Als partners van elkaar scheiden blijven zij als ouder van hun kind altijd met elkaar verbonden. Een kind heeft recht op beide ouders, en tijdens de echtscheidingsmediation zal veel aandacht uitgaan naar het maken van goede afspraken in het belang van het kind.

Ik ben geboren in Limburg en na mijn studie in Amsterdam blijven wonen. Ik woon daar al ruim 25 jaar met heel veel plezier, samen met mijn geweldige puberzoon.

Ik heb een oprechte interesse in mensen, en kan goed luisteren. Daardoor nemen mensen mij snel in vertrouwen, en weet ik snel tot de kern van de kwestie door te dringen, en terug te geven waar het écht om gaat. Als mensen na een conflict weer verder kunnen omdat ze tevreden zijn met hun oplossing, dan word ik daar iedere keer heel blij van.

Als MfN geregistreerde mediator voldoe ik aan de eisen en gedragsregels zoals deze gelden voor de MfN-Registermediator. Daarnaast ben ik in het bezit van de Accrediatatie Familiemediation.

 

Neem contact op met Sylvia

Chat met ons