Hello MediatorPatries Baijer

 

Dit werk heb ik altijd serieus, verantwoordelijk maar ook met humor en plezier en met grote toewijding uitgevoerd.

 

Ik ben Patries Baijer-Jakubka, midden 50, geboren en getogen in Belgisch Limburg. Ik heb ruim dertig jaar als psychiatrisch verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt. Een groot deel van die tijd hield ik me bezig met crisisinterventie.

 

Het werken met mensen met al hun bijzonderheden, uiteenlopende problemen en uitdagingen heeft mij veel gebracht: mensenkennis, inlevingsvermogen en sterke sociale vaardigheden. Ik kan goed probleemoplossend denken en handelen maar, misschien nog wel belangrijker, ik kan de ander helpen zelf te denken en te handelen en zo de regie over zijn of haar situatie te (her)pakken. Praten met vreemden gaat mij makkelijk af maar nog beter dan praten kan ik luisteren.

 

Al deze eigenschappen komen ook in mediation en coaching goed van pas. En dat is ook waarom dit vak me zo aantrok. In eerste instantie heb ik mij gericht op familiemediation, omdat ik vond dat dit het beste aansloot bij mijn ervaring. Maar toen kreeg ik via Marijke de Quack van Ygeia – bureau voor arbodienstverlening – de kans gekregen om te mediaten in enkele familiebedrijven, en zo was mijn interesse voor arbeidsmediation snel geboren. Na het afronden van de opleiding combineer ik beide specialiteiten met veel plezier.

 

Het mooie van mijn vak is dat ik me als onafhankelijke, neutrale derde mag ‘bemoeien’ met de problemen en conflicten van anderen.

Ik ben een OEN: open, eerlijk en nieuwsgierig

Laat OMA thuis: Oordelen, Meningen en Adviezen horen niet aan de tafel.

Gebruik graag LSD: luister, vat samen en vraag door.

ANNA is mijn maatje die Altijd Navraagt, Nooit Aanneemt.

Aan NIVEA heb ik een hekel, kortom nooit invullen voor een ander.

En ik maak mij DIK met andere woorden: ik Denk In Kwaliteiten

 

Deze werkhouding zorgt ervoor dat de oplossing gedragen wordt door de partijen aan tafel. Ze worden uitgenodigd om hun twijfels, boosheid, pijn uit te spreken. Ze worden uitgedaagd om te luisteren naar de ander doordat ik al die gevoelens voor ze samenvat, en ervoor zorg dat die zonder de emoties kunnen binnenkomen. Ik help ze om open te staan, creatief te denken en zo buiten de gebaande paden om uit het probleem of conflict te komen. Alleen samen kom je tot een gedragen oplossing.

Samen met mijn man Otto woon ik in Den Haag. De combinatie met werken in Limburg zorgt ervoor dat ik meer contact heb mijn familie en vrienden, en geeft mijn puberdochters de ruimte om zich te ontwikkelen tot zelfstandige jongedames.

 

Neem contact op met Patries

 

 

Chat met ons