Hello Mediator

Patries Baijer

Patries Baijer arbeidsmediator Limburg

 

Ik ben Patries Baijer-Jakubka, midden 50, geboren en getogen in Belgisch Limburg.

Als psychiatrisch verpleegkundige heb ik 30 jaar gewerkt op verschillende terreinen, van gesloten opname naar de crisisinterventie en bemoeizorg. Problemen zijn altijd een deel geweest van mijn dagelijkse leven. In eerste instantie heb ik mij gericht op familiemediation, waarvan ik vond dat dit het beste aansloot bij mijn ervaring.

Via Marijke de Quack van Ygeia, de kans gekregen om te mediaten in enkele familiebedrijven en de interesse voor arbeidsmediation was geboren. Na het afronden van de opleiding combineer ik beide specialiteiten met veel plezier.

Het wonen in Den Haag gecombineerd met werken in Limburg zorgt ervoor dat ik meer contact heb mijn familie en vrienden, het geeft mijn puberdochters de ruimte om zich te ontwikkelen tot zelfstandige jongedames.

 

Alleen Samen kom je tot een gedragen oplossing

Het mooie van mijn vak is dat ik mij als onafhankelijke, neutrale derde mag “bemoeien“ met de problemen/conflicten van anderen.

Ik ben een OEN: open, eerlijk en nieuwsgierig

Laat OMA thuis: Oordelen, Meningen en Adviezen horen niet aan de tafel.

Gebruik graag LSD: luister, vat samen en vraag door.

ANNA is mijn maatje die Altijd Navraagt, Nooit Aanneemt.

Aan NIVEA heb ik een hekel, kortom nooit invullen voor een ander.

En ik maak mij DIK met andere woorden: ik Denk In Kwaliteiten

Deze werkhouding zorgt ervoor dat de oplossing gedragen wordt door de partijen aan tafel. Ze zijn uitgenodigd om hun twijfels, boosheid, pijn uit te spreken. Ze zijn uitgedaagd om te luisteren naar de ander doordat de eerder beschreven gevoelens worden samengevat en zonder de emoties kunnen binnen komen. Ze durven open te staan om creatief te denken, buiten de gebaande paden om uit het probleem/conflict te komen.

 

Neem contact op met Patries

 

 

Chat met ons