Hello MediatorMargot Snelders- Pouw

 Het conflict is soms lastig te overzien.”

 

Als je boos bent op iemand of op een situatie, dan kan je dat behoorlijk bezig houden. Je moet er constant aan denken of je ligt er letterlijk wakker van! Er speelt iets op je werk met je collega of met je leidinggevende, je denkt erover om te gaan scheiden….. Of je ergert je wild aan je buren …
 
Met alle emoties is het conflict soms lastig te overzien. Misschien ben je niet zo’n makkelijke prater en schiet je telkens uit je slof als je ergens over wilt beginnen. Soms lukt het gewoon niet om er zelf uit te komen. Naar een mediator gaan kan erger voorkomen. Tijdens een gesprek onder begeleiding van de mediator komt de communicatie weer op gang en wordt het conflict door de mensen zelf op een positieve manier aangepakt. Bij mediation gaat het niet om winnen of verliezen, maar dat beide partijen tevreden zijn over de oplossing.

Wat maakt dat cliënten bij mij komen?

Doordat ik privé een aantal echtscheidingen om me heen zag, ben ik geïnteresseerd geraakt in mediation. Ik leerde dat het niet vanzelfsprekend is dat je goed uit zo’n conflict komt en ik leerde ook dat mediation verschil kan maken.
Inmiddels ben ik 9 jaar mediator en heb ik veel geleerd van al mijn cliënten. Ik ben gespecialiseerd in mediation in echtscheidingenarbeidskwesties en strafzaken en ben geregistreerd  bij het MfN- register. Cliënten komen bijvoorbeeld bij mij omdat ze willen scheiden, een omgangsregeling willen opstellen of niet goed kunnen communiceren met hun ex-partner. Ik zorg ervoor dat een ieder kan vertellen wat belangrijk voor hem/haar is. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat je goed geïnformeerd belangrijke beslissingen neemt. En indien nodig is er snel gespecialiseerde hulp via samenwerking met collega’s, bijvoorbeeld een financieel adviseur

Over mij

Mensen omschrijven mij als betrokken, empathisch, nieuwsgierig, informeel, soms directief als het moet, humorvolbenaderbaarbetrouwbaar en zorgvuldig. Ik ben niet bang voor het stellen van moeilijke vragen, ik ben openhartig en open-minded. Ik ben oprecht nieuwsgierig, niks menselijks is mij vreemd, ik vind dus niets gek, maar bovenal kan ik heel goed luisteren. Ook naar wat er niet gezegd wordt. 
 
Ik ben ik als het even kan het liefste op reis. Het leert me dat mensen overal ter wereld hetzelfde zijn, maar andere oplossingen voor dezelfde menselijke behoeftes bedenken, afhankelijk van hun omgeving en omstandigheden. Of je vindt me op het water, dan ben ik aan het zeilen!
 
Neem contact op met Margot
Chat met ons