Hello MediatorMaike Koop- Schrameijer

 

 

Mijn naam is Maike Koop- Schrameijer en ben gecertificeerd en geregistreerd mediator en familie mediator. Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister van Mediators Federatie Nederland. Ik ben getrouwd, trotse moeder van 2 kinderen en woon in Twente, nabij Oldenzaal.  Naast mediator ben ik tevens psychiatrisch verpleegkundige en gezinsbehandelaar.

 

Echtscheiding en familiemediation

Vanuit mijn oprechte interesse in mensen en mijn passie om mensen op weg te helpen en te verbinden, is mijn bedrijf Mediationpraktijk Twente ontstaan. Binnen mijn bedrijf richten we ons voornamelijk op echtscheidingen en familie mediation, middels bemiddelingsgesprekken en waar nodig hulpverlening.

Een echtscheiding luidt de start van een ingewikkelde periode in. Het huwelijk wordt beëindigd, er wordt gerouwd om het verlies. Tegelijk wordt een nieuw leven opgebouwd, een leven zonder de vertrouwde ander, het verlies van partnerschap en het opnieuw vormgeven van ouderschap.

 

In het belang van de kinderen

De afgelopen jaren is het kind steeds meer op de voorgrond komen te staan in dit proces, dit doordat de emotionele gevolgen voor kinderen na een scheiding steeds meer zichtbaar en meetbaar worden. Een belangrijke taak voor de mediators en hulpverlening om hierin de eventuele gevolgen zo goed mogelijk te beperken.

Vanuit ruime ervaring binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie, jeugdzorg en volwassenen psychiatrie heb ik kennis en affiniteit met complexe relatieproblemen en gezinsproblematiek eigen mogen maken. Ik heb gezien en ervaren wat er goed ging maar ook vooral waar het beter kan.

Een goede basis in een complexe situatie wordt gelegd met eerlijke en open communicatie. Structuur, veiligheid en duidelijkheid kunnen bieden voor alle betrokken partijen, in het bijzonder in het belang van de kinderen.

 

Verbinden en herstel en duidelijke afspraken

Met mijn Twentse nuchterheid, sterke communicatieve vaardigheden en ruimte voor een stukje humor, weet ik een prettig en veilig klimaat te creëren waar datgene besproken mag worden waar het écht over moet gaanVerbinden en herstel waar mogelijk, en duidelijke afspraken maken waar nodig. Integriteit, deskundigheid en vertrouwelijkheid zijn kernwaarden die centraal staan bij mij.

Ik werk nauw samen met verschillende professionals onder andere binnen het collectief van Hello Mediator, zodat er snel ingespeeld kan worden op emotionele, juridische en financiële vraagstukken en een proces niet onnodig vertraagd hoeft te worden.

Mediationpraktijk Twente heeft een contract met alle gemeenten in Twente, en is daarnaast ingeschreven bij de Raad van Rechtsbijstand, waardoor mensen met een ontoereikend inkomen in veel gevallen de kosten krijgen vergoed.

Mocht u vragen hebben neem gerust contact op via onderstaande contactformulier.

 

Neem contact op met Maike

Chat met ons