Hello MediatorFrank van Heusden

 

Het geeft mij veel voldoening wanneer ik zie dat mensen een oplossing vinden en weer gezamenlijk of zonder elkaar verder kunnen. Alle betrokkenen moeten met een goed gevoel de mediation kunnen afsluiten, zodat er een goede toekomst mogelijk is.

Ik ben Frank van Heusden (1962) en mediator bij VH-Mediation. Bij Hello Mediator ben ik actief als mediator in de regio Drachten en omgeving. Van huis uit ben ik onderwijskundige, manager en (fiscaal)jurist. Ik heb jaren bij de overheid en het bedrijfsleven gewerkt in diverse rollen. Sinds 2018 ben ik MfN- geregistreerd mediator.

 

In mijn werk werd ik regelmatig geconfronteerd met verschillende soorten conflicten. Conflicten in de samenwerking van medewerkers, ruzies van leidinggevende en medewerker, geschillen met de overheid. Zij gaan gepaard met heftige emoties en slapeloze nachten van de betrokkenen. Vaak ging het om wie het bij het rechte eind had en de ander kon overtuigen van zijn gelijk. Soms was uiteindelijk de rechter nodig om het geschil te beëindigen. Het conflict bleef echter vaak nog bestaan en tenminste een van de partijen hield een kater aan het proces over. Een aantal malen heb ik mogen ervaren dat er vaak nog een uitweg is welke partijen zelf niet konden zien vanuit hun loopgraven. Dat maakte dat ik mij ben gaan verdiepen in mediation.

 

Ik hou ervan om met mensen om te gaan en met hen een volgende stap in hun ontwikkeling te zetten. Daarbij ga ik uit van de eigen autonomie van de deelnemers en ben ik gericht op een win-winsituatie. Niet alleen de oplossing van het conflict zelf maar juist ook het krijgen van inzicht in de eigen verantwoordelijkheid, handelingspalet en oplossingsvermogen dragen duurzaam bij aan iemands ontwikkeling.

Mijn aanpak is persoonlijk en zorgvuldig. Stap voor stap bereiken we een gezamenlijke oplossing. Daarbij moet de mediation voor u en de ander veilig voelen. Daar besteed ik veel aandacht aan. U kunt van mij een luisterend oor verwachten. Ik hoor niet alleen wat u zegt maar onderzoek ook met u uw motief en belang. Samen met de ander inventariseren we de belangen en zoeken een oplossing die voor u beiden goed is. Zo komen de beste en soms onverwachte oplossingen binnen bereik.

Voor meer informatie en of uw conflict zich leent voor mediation, kunt u contact met mij opnemen.

 

Neem contact op Frank

 

Chat met ons