Hello MediatorBernadette de Vries

 

 

“Ik wil heel graag iets betekenen voor andere mensen dus waarom niet beroepsmatig. Mijn juridische achtergrond kan ik hier bovendien heel goed combineren met het psychologische aspect. Ook dat trekt mij aan”

 

Ik ben Bernadette de Vries, geboren in de jaren 80 te Leeuwarden. Toen ik ongeveer 6 weken oud was, besloten mijn ouders te gaan verhuizen naar Biddinghuizen. In dit kleine dorpje heb ik mijn leven doorgebracht tot en met mijn 29ste levensjaar. Toen kwam ik mijn huidige partner tegen. Ik had een huurhuis en hij een koophuis, dus was de keuze snel gemaakt… Zo heb ik alle schepen achter mij verbrand en ben ik vertrokken naar het Noorden van het land. Binnen een aantal jaren groeiden wij ons huis uit doordat wij ouders werden van 3 prachtige dochters, waaronder een tweeling. Wij waren in twijfel of wij zouden gaan verbouwen of verhuizen, maar er kwam een prachtige woning beschikbaar op de markt en toen werd de twijfel ons snel ontnomen. Wij zijn dus verhuisd!

Mijn praktijk genaamd Fideliz Mediation, bevindt zich in Heerenveen, in de Provincie Friesland, en in die omgeving ben ik actief als scheidingsmediator.

 

Dat kan anders, dat kan beter met Hello Mediator!

Hello Mediator is ontstaan uit mijn eigen behoefte om samen te werken met collega- mediators. Deze samenwerking kon ik elders niet vinden onder de voorwaarden die ík voor ogen had. Ik vond veelal de maandelijkse lasten te hoog en wat je ervoor terug kreeg te weinig. Ik dacht: “Dat kan anders dat kan beter met Hello Mediator!” In juni 2019 ben ik begonnen met de website vorm te geven en in oktober van datzelfde jaar, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik mediators gaan benaderen. In een half jaar tijd had ik +/-23 aangesloten mediators! Ik ben ervan overtuigd dat samenwerken ons kan versterken en wij op alle mogelijke manieren met elkaar kunnen groeien. #Togetherwecandogreatthings!

 

Waarom Fideliz Mediation en Relatietherapie?

Graag wil ik mensen helpen hun conflicten op te lossen. Het is niet fijn als je in een conflict verzeild bent geraakt waarbij het lijkt alsof niemand elkaar begrijpt en iedereen langs elkaar heen praat. Zeker als het om echtscheidingen gaat en er kinderen bij betrokken zijn, vind ik het belangrijk dat partijen weer met elkaar in gesprek gaan. Dat de relatie als partners niet is geslaagd wil niet zeggen dat de relatie als ouders niet kan slagen. Sterker nog: deze moet slagen! Dat zijn partijen aan hun kinderen verplicht. De kinderen hebben niet gekozen voor een dergelijke situatie.

De meest voorkomende reden waardoor men gaat scheiden is de communicatie. Of eerder het gebrek aan communicatie. Ik hoor men regelmatig zeggen: ‘Waren wij maar eerder met elkaar in gesprek gegaan en hadden wij maar eerder hulp ingeschakeld, dan was onze relatie misschien nog te redden geweest. Wij hebben hier vandaag al meer met elkaar besproken dan in de afgelopen 10 jaar.’ En juist omdat ik dit nu zo vaak heb gehoord in mijn praktijk, heb ik besloten om hier wat mee te doen en heb ik mij laten scholen op het gebied van relatietherapie door Jean Pierre van de Ven en ben ik nu ook relatietherapeut. Voor informatie hierover kun je eens kijken op mijn website: www.fideliz.nl

 

Eerlijke en open uitstraling

Voordat ik mediator en relatietherapeut werd was ik jaren werkzaam bij een advocatenkantoor als directiesecretaresse en in de makelaardij als office manager. Mensen vertellen mij heel makkelijk hun verhaal, zelfs als dat heel persoonlijk of aangrijpend is. Ook in mijn vorige werk kwam ik dat regelmatig tegen. Mijn omgeving beaamt dat ik een eerlijke en open uitstraling heb die mensen uitnodigt hun verhaal te doen.

 

Neem contact op met Bernadette

Chat met ons