Hello MediatorVechten Voor Je Scheiding

Vechten Voor Je Scheiding

Een aanzienlijk deel van de echtscheidingen escaleert tot een vechtscheiding. Een ontwikkeling die doorgaans niet door de partners is gekozen, waarbij kinderen veelal de dupe zijn en professionals vaak vastlopen.

Echtscheiding genereert rouw. Deze rouw wordt doorgaans individueel beleefd. Op basis hiervan is de SCHIP-aanpak ontwikkeld die erop gericht is om de ex-partners de postrelationele rouw samen te laten doormaken. Daardoor zijn zij in staat om als partners in het ouderschap een nieuwe verbinding met elkaar aan te gaan.

Dit boek voorziet in de toenemende behoefte bij professionals aan tools om conflictescalatie bij ex-partners te voorkomen en hen te kunnen helpen de transitie te maken naar co-ouders, zodat zij gezamenlijk de opvoeding van hun kinderen kunnen volbrengen. Het boek biedt enerzijds een heldere uitleg van de SCHIP-aanpak met aansprekende voorbeelden en concrete oefeningen. Anderzijds geeft het belangrijke achtergrondinformatie over het ontstaan en het verloop van relaties, de verstrengeling van conflict en verlies, de rol van rouw bij echtscheiding, en de invloed van seksuele ontrouw.
De SCHIP-aanpak is vernieuwend omdat deze niet alleen is gericht op conflicthantering, maar juist ook op verlieshantering. Aandacht voor zowel verlies als conflict na scheiding helpt ex-partners hun scheiding te verwerken en afscheid te nemen van hun liefdesrelatie. Dit biedt hen nieuwe mogelijkheden om als partners in gezamenlijk ouderschap verder te gaan.

 

winkelkar

 

€ 24,75

Vechten voor je scheiding

 

Chat met ons