Hello Mediator

Samira Akbari

Samira Akbari Scheidingsmediator Emmen e.o.

 

Ik ben Samira Akbari, jurist en MfN-Registermediator, geboren in Afghanistan en getogen in Nederland. Tijdens mijn rechtenstudie kwam ik gedurende mijn praktijkstage in aanraking met mediation. Nadat ik mijn stagebegeleidster in actie zag als mediator, werd mij duidelijk wat de kracht en impact van mediation is. Ik besloot daarom in 2014 de opleiding tot mediator te volgen en werk sindsdien als mediator. In de hierop volgende jaren heb ik mij gespecialiseerd als o.a. familie- en echtscheidingsmediator en ben ik mijn eigen praktijk in Emmen gestart.

 

Juridische valkuilen en fiscale aspecten

Door mijn juridische achtergrond ben ik analytisch ingesteld. Deze juridische kennis gecombineerd met mijn ervaring en kennis als mediator, maakt dat ik u van A tot Z kan begeleiden in uw echtscheidingsproces. Zo kan ik u bijv. attenderen op juridische valkuilen en fiscale aspecten van uw scheiding en tevens zorgdragen voor het juridisch correct vastleggen van uw afspraken. Als mediator werk ik onafhankelijk, onpartijdig en neutraal. In uw echtscheidingsproces komt u los te staan van elkaar als partners, maar is het (indien u samen kinderen heeft) van essentieel belang om na de scheiding verbinding te houden als ouders. Als mediator help ik u hier graag bij.

 

Mijn werkwijze

Uit evaluaties van mijn oud-cliënten komt naar voren dat mijn werkwijze als zeer prettig wordt ervaren, omdat ik aandacht besteed aan het (echt)scheidingsproces en aan de mensen zelf. Ik bied graag een luisterend oor, zonder enig oordeel. Mijn collega mediators omschrijven mij als: empathisch, assertief, analytisch, alert, begripvol, warm, eerlijk en integer.

Door mijn culturele achtergrond heb ik tevens kennis en ervaring in huis m.b.t. interculturele conflicten en interculturele mediation. Dit zijn mediations waarbij een of twee partijen verschillen van afkomst/cultuur. Deze interculturele aspecten kunnen een essentiële rol spelen in het onderliggende conflict en daarmee ook in de oplossing daarvan. Soms werk ik in dergelijke kwesties met een tolk, maar omdat ik (naast Nederlands) vloeiend Engels, Duits en Farsi (Dari) spreek, is dit vaak niet nodig.

Via het onderstaande contactformulier kunt u vrijblijvend contact opnemen met mij, om extra informatie te ontvangen of een kosteloos kennismakingsgesprek in te plannen.

 

Neem contact op met Samira

 

Chat met ons