Hello Mediator

Rachel Schulte

Rachel Schulte scheidingsmediator regio Haarlem e.o.

 

Ik ben Rachel Schulte, mediator met een accreditatie voor familiemediation.

Ik richt mij als familiemediator in het bijzonder op ouders die uit elkaar gaan of gaan scheiden. Belangrijke onderdelen van dit traject zijn het opstellen of herzien van een ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant. Hierbij zijn afspraken, gericht op de toekomst essentieel. Ik begeleid ex-partners daarom om elkaar als collega ouders te zien en daarbij de focus te houden op het belang van de kinderen.

Om mij heen zie ik veel relaties overgaan en ook het percentage echtscheidingen is groot. Ik ben van mening dat als men goed uit elkaar gaat, zij prettiger hun eigen toekomst tegemoet kunnen treden. Door emoties blijven veel zaken liggen, zo weet ik uit eigen ervaring. Na mijn eigen scheiding was ik er heel trots op dat de afwikkeling zonder strijd was verlopen. Pas later merkte ik dat er veel niet (goed) was geregeld. Persoonlijk miste ik toen wat ik als mediator nu zelf wel bied. Een overzicht van wat er geregeld moet worden, waar nu en later aan gedacht moet worden, maar ook structuur in vaak een wirwar van emoties. Het bieden van ruimte voor emoties is essentieel. Emoties zijn tenslotte een uiting van behoeftes.

Als mediator bied ik mensen graag een veilige omgeving om weer met elkaar in gesprek te komen.

Dit begint door iedereen zichzelf te laten zijn tijdens het mediationproces en dat niemand zich een houding hoeft aan te meten. Zo help ik graag met het zoeken naar een oplossing waar nog niet aan is gedacht en vooral een oplossing die beiden tevreden stelt. Ik geloof dat er vaak meer mogelijk is dan gedacht. Het belangrijkste daarbij is dat beide partijen elkaar met open vizier en oprecht benaderen. Alleen dan komen zij tot afspraken die echt bij hen passen.”

 

Neem contact op met Rachel

Chat met ons