Hello Mediator

Petra Jungen

Petra Jungen scheidingsmediator regio Heerlen e.o.

 

Ik ben Petra Jungen, geboren in Heerlen en getogen in het Zuiden van Limburg. Ik ben getrouwd en wij hebben een zoon van 10 jaar. Ja, een echte tiener en ook dat brengt soms het nodige te weeg in de familie dynamiek.

Geregistreerd Mediator

Toen ik voor het eerst van mediation hoorde was ik direct onder de indruk van het vak en wat dit voor partijen kan betekenen. Dat is inmiddels meer dan 5 jaar geleden en intussen heb ik bijna 5 jaar mijn eigen mediation praktijk als ADR geregistreerd mediator. Mediation is dan ook niet meer weg te denken en het is mooi om te zien dat dit wij dit ook terugzien in onze praktijk. Partijen begeleiden waardoor zij samen tot de oplossing komen, geeft elke keer weer veel voldoening. Het motto ‘Samenwerken aan oplossingen’ lijkt dan ook op het lijf geschreven. Wat ik vaak van onze cliënten hoor is dat zij bij ons echt het gevoel hebben dat hun wensen en belangen centraal staan en deze ook gehoord worden. Met andere woorden staat de neutraliteit bij ons echt centraal en dat vind ik een groot compliment!

Familie- en Scheidingsmediation

Hoewel wij in alle soorten mediation kundig zijn, merken wij in onze praktijk dat cliënten ons vaak vooral weten te vinden als het om familie- en echtscheiding mediation gaat. Dit soort mediations gaan vaak gepaard met dieper liggende emoties. Onze psychologische achtergrond helpt daarbij. Daardoor zijn we in staat om de werkelijke onderliggende gevoelens naar boven te halen en daardoor ontstaat er ruimte voor een oplossing. De financiële achtergrond die wij hebben uit het bedrijfsleven helpt om partijen ook in dat stuk te begeleiden zodat er een goede en gedegen vastlegging komt in het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan.

Conflictcoach

Naast mediator zijn wij ook opgeleid tot conflictcoach in teams. Dat wil zeggen dat wij binnen de dynamiek van verschillende teams samen met het team gaan kijken welke issues er spelen, wat dit doet voor het team en wat ze graag anders zouden willen. Als coach begeleiden wij daarbij en helpen we de teams zelf om de juiste weg hierin te bewandelen. Dat doen we via coaching zonder bemoeizucht, maar coachend vanaf de zijlijn. Het is mooi om te zien hoe ieder team verschillend met de situatie omgaat en welke zaken er spelen. Ook dat kan van elkaar verschillen en maakt het dynamisch en variërend.

 

Neem contact op met Petra

Chat met ons