Hello MediatorPetra en Mike Lap

 

We begeleiden ook samen stellen die besloten hebben om hun relatie te beëindigen. Soms vinden klanten het heel prettig dat er een vorm van evenwicht is in het scheidingsproces. Een man en een vrouw, aan beide kanten van de tafel. Als klanten dat aangeven, begeleiden we hen samen.”

 

Wij zijn Mike en Petra Lap. Sinds vijf jaar is onze praktijk voor echtscheidingsmediationScheiden Zonder Zorgen, gevestigd in Apeldoorn en Harderwijk. We zijn allebei MfN geaccrediteerde familiemediators. En aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Petra is fulltime echtscheidingsmediator; Mike parttime, naast zijn werk als partner van een Ingenieursbureau.

Petra : “ Als jongvolwassene maakte ik de scheiding van mijn ouders van heel dichtbij mee. Ik was 18 toen mijn ouders uit elkaar gingen, dat was een echte vechtscheiding. Doordat ik toen heb ervaren hoe erg het is om als kind een vechtscheiding mee te maken, is het zaadje geplant om mensen te helpen om op een ‘goede’ manier een scheiding te regelen. Vooral ook omdat voor kinderen een scheiding al erg genoeg is. Ouders moeten niet alleen de stem van hun kinderen horen tijdens en na de scheiding, ze leren om door de ogen van hun kinderen te kijken is net zo belangrijk!”

 

Wij hebben diverse kennisgebieden in huis. Als bijvoorbeeld een van beide partijen ondernemer is, geeft dat een aparte dimensie aan het echtscheidingsproces. Het is dan fijn dat de mediator uit ervaring weet wat het betekent om ondernemer te zijn. Mike ondersteunt naast klanten die hun relatie beëindigen, met name ondernemers die in echtscheiding verkeren. Petra is geaccrediteerd online mediatorKIES- mediator en Stiefplancoach. “Wij zorgen dat onze kennis up-to-date blijft. Zorgvuldigheid en kwaliteit vinden we heel belangrijk”.

 

40% van de relaties loopt stuk. Het komt voor dat er veel boosheid en verdriet is door bijvoorbeeld ontrouw, verslaving of huiselijk geweld tijdens de relatie. Scheiden Zonder Zorgen besteedt dan veel aandacht aan die emoties. Maar het komt ook voor dat bij klanten de boosheid en de emotie al achter de rug is. Ze vinden het belangrijk dat hun scheiding goed geregeld wordt, voor de kinderen, voor zichzelf en voor de ander.

Scheiden zonder zorgen. Het kan. Echt!

 

Neem contact op met Mike en Petra

Chat met ons