Hello Mediator

Nikki van Gils

Nikki van Gils Mediation

 

Ik ben Nikki van Gils en ik ben scheidingsmediator in de regio Rotterdam en omgeving. Ik heb een juridische achtergrond en vanuit mijn vak als jurist heb ik van dichtbij gezien hoe heftig een scheiding kan verlopen op het moment dat twee mensen niet meer communiceren. Het is dan nog heel moeilijk voor te stellen dat het ooit is begonnen als een liefdevolle relatie. Helaas zijn het vaak de kinderen die hierdoor het hardst worden getroffen. Dat motiveert mij om mijn kennis en ervaring in te zetten en ouders hierin te begeleiden.

Een scheiding is een ingrijpende tijd. Hoe je het ook bekijkt. Het is heel begrijpelijk dat mensen met de handen in het haar zitten en niet weten hoe je alles moet aanpakken. Er komt veel tegelijk op je af. Verdriet, zorgen over de woning, financiën, hoe de kinderen hier mee om zullen gaan, maar ook hoe de toekomst er uit zal zien. En juist in deze tijd moeten er allerlei zaken geregeld worden!

Een centrale rol voor de kinderen

Bij de geboorte van een kind wordt er niet gelijk een schrijfblok uit de kast getrokken om het vervolgens over de invulling van het ouderschap te hebben. Dat stem je gaandeweg met elkaar af. Bij een scheiding kunnen er nog wel afstemmingsmomenten zijn, maar wel op een hele andere manier. Je hebt immers geen relatie meer. Het is belangrijk dat hier goede afspraken over worden gemaakt, waarbij ook al een blik wordt geworpen op wat de toekomst zou kunnen brengen. Er wordt daarom tijd geïnvesteerd om de rollen als partner en ouder van elkaar los te koppelen. Want als dát lukt, dan zullen de kinderen daar de rest van hun leven van profiteren in hun verdere ontwikkeling!

‘De kunst is om oud zeer uit de partnerrelatie niet mee te nemen naar het gezamenlijk ouderschap.’

Specialist en mediator in één!

Een scheiding is natuurlijk hartstikke persoonlijk. Iedere situatie is uniek en vraagt om een zorgvuldige aanpak. Om maatwerk en creativiteit. Dat maatwerk lever ik graag. Als mediator én scheidingsspecialist ben ik in staat om klanten van het begin tot het eind te helpen met alle vragen die naar voren komen in zo’n situatie.

“Mijn doel is om ouders, zo goed mogelijk aan dit nieuwe hoofdstuk van hun leven te laten beginnen.”

 

Neem contact op met Nikki