Hello Mediator

Madelein de Groot

Madelein de Groot Scheidingsmediator Regio Gorinchem e.o.

 

Mijn naam is Madelein de Groot. Ik ben getrouwd met Arjan, ben moeder van 4 kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar en stiefmoeder van 2 jongens van 11 jaar. Ik woon en werk in de omgeving van Gorinchem.

Na en tijdens mijn studie Nederlands recht ben ik een aantal jaar werkzaam geweest in de advocatuur en de financiële dienstverlening. In 2013 ben ik met mijn eigen praktijk gestart en sinds 2018 ben ik familiemediator.

Het beëindigen van een relatie is een emotionele periode. Het is een ware rollercoaster waarin emoties, financiën en het nemen van rationele besluiten dwars door elkaar heen lopen. Naast de nodige ervaring en kennis op het gebied van scheidingen en (stief)kinderen. Vind ik het belangrijk dat mensen samen goed worden begeleidt bij hun scheiding, zodat zij samen de juiste keuzes voor de toekomst kunnen maken voor zichzelf maar zeker voor hun kinderen. In de advocatuur miste ik de begeleiding in het samen uit elkaar gaan. Daarom ben ik tot de conclusie gekomen dat de advocatuur mij niet zou bieden wat ik graag zou willen. Samen als ouders/ex-partners werken aan een nieuwe toekomst. Waar mogelijk met harmonie en/of acceptatie tussen en door ouders/ex-partners en weg uit het voeren van procedures. Bij het voeren van procedures zijn er altijd verliezers. In het familierecht is dat nou niet het meest goede uitgangspunt voor ouders/ex-partners en hun kinderen om naar de toekomst te kijken.

Ik geloof daarom ook absoluut in de kracht van mediation en niet in procedure. Dat is dan ook de visie van mijn praktijk, Pure Mediation. Om mensen op die manier de controle (terug) te geven in hun communicatie naar elkaar en hun levens voor de toekomst en de kinderen blijft iets moois en dankbaar. En iets wat ik ook elke dag met veel plezier doe!

 

Neem contact op Madelein

Chat met ons