Hello Mediator

Linda Hoekstra

Mediator Linda Hoekstra

 

Ik ben Linda Hoekstra, geboren en getogen in Friesland. (En do kinst dus ek Frysk prate wilens de mediation ast dat wolst.) Ik woon in Dronryp, samen met Dirk en ben de trotse moeder van twee volwassen kinderen. Als mediator ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen.

 

Afscheid nemen

Voor mij is scheiden vooral afscheid nemen. Afscheid van samen. Afscheid van het gezin dat jullie waren. Afscheid van je thuis. Het begin van een toekomst die je niet voor ogen had. Een andere invulling van het ouderschap. Een situatie waarin veel van wat je eigen was, weg is. Kortom: een emotioneel proces.

 

Het mooie van mediation

Daarnaast moeten dan ook nog allerlei financiële, juridische en fiscale zaken geregeld worden. Ga daar maar aan staan. Ongetwijfeld heb je veel vragen waar op je het antwoord niet weet. Tenslotte is scheiden niet iets wat je dagelijks doet. ‘Hoe gaat een scheiding in zijn werk? Welke stappen moet ik zetten? Wat is er mogelijk? Hoe regelen we het goed voor de kinderen? Moet ik alimentatie betalen?’ Nou ja, je zult het ongetwijfeld herkennen.

Ik kan mij voorstellen dat je in deze stressvolle situatie vooral behoefte hebt aan rust. En dat is precies wat ik met mijn bedrijf Halte 31 wil bieden: een aanspreekpunt waar je met al deze vragen terecht kunt en waar we samen een antwoord op die vragen gaan zoeken om uiteindelijk tot duidelijke afspraken te komen waar jullie allebei achter staan. Waar het belang van de kinderen voorop staat.

Het mooie van mediation is voor mij dat je zelf beslist. Als je kiest voor mediation, dan kies je ervoor om zelf te bepalen welke afspraken je maakt. Mediation richt zich op het samen vinden van een oplossing. Je bent zelf verantwoordelijk voor het resultaat en hebt dan ook de uitkomst in eigen handen. Daarbij geef ik jullie alle informatie die je nodig hebt, zowel financieel, fiscaal als juridisch, en begeleid ik jullie. In een veilige vertrouwelijke omgeving, zodat je de vrijheid en ruimte hebt om je verhaal te doen. En er ook plaats is voor emoties.

 

Scheidingscoach

Naast mediator ben ik ook gecertificeerd scheidingscoach. Het kan namelijk best moeilijk zijn om na de scheiding je eigen weg weer te vinden. Misschien kon je tijdens de scheiding je verdriet ‘parkeren’ en komt het na de scheiding in volle hevigheid op je af. Hoe ga je daarmee om? Of lukt het je niet om op een goede manier met je ex-partner te communiceren, waardoor het ook voor de kinderen lastig wordt en conflicten op de loer liggen.

Ik kan hierbij helpen en leer je middels een training, hoe je los komt van al je frustraties, woede en verdriet. Zodat je door kunt gaan met je eigen leven. Je leert hoe je uit conflicten kunt stappen, je grenzen aan te geven zonder concessies aan jezelf te doen en hoe je samen ouders blijft. Want dan kan je er ook voor zorgen dat je kinderen blij zijn.

“Mijn doel is om ervoor te zorgen dat de kinderen op een fijne jeugd terug kunnen kijken, ondanks dat hun ouders niet meer bij elkaar zijn”.

Ik ben ervan overtuigd dat dat kan. Heel graag begeleid ik jullie om dat te bereiken. Ik ben gecertificeerd register mediator en geaccrediteerd familiemediator. Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister van Mediators Federatie Nederland (MfN) en ben lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv). Ik ben gecertificeerd scheidingscoach bij Succesvol Scheiden Nederland.

 

Neem contact op met Linda

 

Chat met ons