Hello Mediator

José Serné-Jacobs

Jose Serne Jacobs scheidingsmediator regio Amsterdam e.o.

 

Mijn naam is José Serné-Jacobs, MfN Registermediator en echtscheidingsbemiddelaar. Mijn eigen praktijk heet Alant Mediation en bevindt zich in Assendelft. Bij Hello Mediator ben ik aangesloten als scheidingsmediator voor de regio Amsterdam en omgeving.

Voor dit mooie beroep volgde ik onder andere diverse opleidingen in communicatietechnieken, conflictbemiddeling, agressiehantering en de opleiding Beroepsmediator. Om de kwaliteit die ik lever te waarborgen ben ik aangesloten bij de MfN, waarvoor ik steeds nieuwe opleidingen volg om mijn kennis voortdurend up to date te houden en te vergroten. Daarnaast ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging voor professionals in mediation NMv.

Als mensen in een conflict belanden levert dat veel spanningen op en vaak zelfs fysieke klachten. Daar willen ze het liefst zo snel mogelijk van af. Mediation is vaak een goed alternatief voor een juridisch traject. Maar wanneer emoties de overhand krijgen lijkt een goed gesprek met elkaar soms bijna niet meer mogelijk.

Als mediator bied ik een luisterend oor voor beide partijen en creëer het klimaat waarin het weer lukt om samen te denken in oplossingen en om goede afspraken te maken.

Mediation geeft mensen het vertrouwen dat ze zelf iets te vertellen hebben over de wijze waarop hun conflict wordt opgelost. En daarmee beslissen ze ook zelf over hun toekomst. Bij echtscheidingen begeleid ik het traject waarbij onder andere het convenant en een ouderschapsplan worden verzorgd.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten voor een wandel- of fietstocht. Mijn vakanties breng ik meestal door in Zweden. De rust en ruimte die ik daar ervaar, vindt u terug in de foto’s op mijn website. Inmiddels beheers ik behalve de Engelse, ook de Zweedse taal. Samen met mijn man die waddengids is, maak ik ook graag wandelingen over het wad. Gekscherend zeggen we wel eens tegen elkaar dat het fijn is om even lekker samen door het te slijk gaan en om met modder te kunnen gooien. Na zo’n wandeling is mijn hoofd weer helemaal leeg.

Wat anderen over mij zeggen is dat ik goed kan luisteren en dat het soms lijkt alsof ik aan een half woord genoeg heb. Het grootste compliment dat ik kreeg na een geslaagde mediation, was toen iemand mij vertelde dat het fijn was dat ik erbij zat. Eenvoudig omdat dit het makkelijker had gemaakt om de ander te vertellen wat er nu echt zo dwars zat én omdat toen al gauw bleek dat het probleem daardoor ook snel de wereld uit was.

Mensen zijn vaak enorm opgelucht na mediation. Daar doe ik het voor!

 

Neem contact op met José