Hello Mediator

Joland Widdershoven

 

Ik ben gewend om met heel verschillende mensen om te gaan, qua opleiding, cultuur, karakter en persoonlijkheid. Ik vind het boeiend om goed aan te sluiten bij wat men nodig heeft om elkaar weer te gaan begrijpen.

 

Mijn naam is Joland Widdershoven. Ik woon in Eindhoven. Hoewel geboren Limburgse voel ik me in Brabant toch het beste thuis.

Mijn werkervaring ligt op maatschappelijk vlak, zoals psychologisch medewerker voor mensen met een beperking, coördinator opvoedondersteuning en Begeleide OmgangsRegeling (BOR). In die laatste functie ontstond mijn interesse voor mediation. Ik heb toen met plezier het opleidingstraject tot MfN (familie)mediator gevolgd.

 

Sinds een tijd heb ik in mijn eigen praktijk mensen bijgestaan met echtscheiding of uit elkaar gaan. Als daar kinderen bij betrokken zijn heb ik extra expertise in huis. Een ouderschapsplan is volgens mij méér dan een format invullen. Het gaat er om wat je beiden belangrijk vindt qua opvoeding, waar je één lijn wil trekken en waar verschillen mogen bestaan. Daarnaast ben ik niet partijdig voor ouders, maar wel een beetje voor de kinderen. Ik heb al veel “scheidingskinderen” ontmoet die echt last van de scheiding ondervinden. Uitleg over wat een scheiding met kinderen (kan) doen, kan ouders -naast hun eigen emoties- helpen hier meer oog voor te hebben. Natuurlijk komen ook alle andere aspecten van scheiding aan bod.

Ik ben zelf gescheiden toen mijn kids 11 en 13 waren, een pittige, leerzame periode! Nu heb ik met mijn nieuwe partner samen 5 volwassen kinderen.

 

Graag bemiddel ik ook bij andere conflicten, zoals tussen buren, collega’s, familie bijv. rond mantelzorg voor ouders of erfeniskwesties. Als een conflict hoger begint op te lopen wordt communicatie steeds moeilijker. Men gaat vaak van alles invullen: “Hij zal wel…” “Ik ken haar…” Door goede vragen te stellen en te helpen goed naar elkaar te luisteren kun je als mediator veel bieden. Op zoek naar de laag onder het puntje van de ijsberg, “duikbril op en onder water kijken”, dat kan veel nieuwe inzichten en helderheid opleveren.

Via Hello Mediator verwacht ik mensen te bereiken die kwalitatief goede mediation zoeken. En dankzij samenwerking met collega’s in dit collectief zal de kwaliteit zelfs stijgen. Tot ziens!

 

Neem contact op met Joland

Chat met ons