Hello Mediator

Elma ter Burg

 

 

Ik kan het niet oplossen tussen mijn ouders maar hoop wel dat ik ze kan laten zien hoe het voor mij is

(kind over de scheiding van zijn ouders)

 

Ik ben Elma ter Burg van Mediation by El en ik ben MfN-registermediator gespecialiseerd in familie- en scheidings mediation. Door vrienden en mijn familie wordt mijn naam vaak afgekort naar ‘El’ dus het besluit welke naam voor een praktijk was snel gemaakt. De praktijk bevindt zich in Renswoude, centraal in Nederland. In een huiselijke sfeer kunnen we hier de gesprekken voeren. Ook bied ik de mogelijkheid voor mediation op locatie en online mediation.

 

MfN-registermediator

Ik ben opgeleid tot faciliterend MfN-mediator en heb daarnaast een specialisatieopleiding gevolgd in familiemediation. Ook volg ik regelmatig cursussen en workshops om mijn kennis up to date te houden en ervoor te zorgen dat mijn cliënten een mediator treffen die verstand van zaken heeft.

 

Van onderwijzer naar mediator

Mijn achtergrond ligt in het voortgezet onderwijs en tevens ben ik opgeleid tot beeldcoach. Na 15 jaar onderwijs werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. In mijn vorige functie heb ik veel te maken gehad met leerlingen waarvan de ouders gingen scheiden of waren gescheiden en heb ik vanaf de ‘andere kant’ kunnen zien wat voor impact dit heeft op kinderen en dat er veel winst te behalen valt als er rust is in de nieuwe situatie en ouders nog goed in staat zijn om met elkaar te communiceren. Het kwam wel eens voor dat ik vier man sterk tegenover me had zitten bij een ouderspreekavond: de ouders en hun nieuwe partners. Heel mooi om te zien dat harmonie tussen volwassenen, die een belangrijke rol spelen in het leven van het kind, zo fijn kunnen omgaan met elkaar. Met één doel: het belang van het kind voorop. Dit is ook wat voor mij het belangrijkste is als er kinderen bij een scheiding betrokken zijn.

Communicatie tussen mensen vind ik erg interessant. Bij conflicten is het vaak de communicatie die niet goed verloopt. Graag help ik cliënten om de communicatie te verbeteren en een veilige sfeer te creëren waar men zich open durft te stellen. Mijn kracht is dat ik goed tussen de regels door kan luisteren en van mensen om mij heen hoor ik vaak dat ik snel een vertrouwde sfeer kan neerzetten, goed kan luisteren, open en warm ben.

 

Jullie gaan scheiden

Bij een scheiding komt heel veel kijken. Er moet van alles geregeld worden en er spelen veel emoties. Zelfs als jullie nog op goede voet met elkaar staan kan het best overweldigend zijn wat er allemaal gebeurt. Als mediator kan ik jullie hierbij helpen door jullie mee te nemen in het proces. Tijdens dit proces lopen we alle zaken langs die geregeld moeten worden te denken valt aan: een (echt)scheidingsconvenant, ouderschapsplan en de financiële afwikkeling. Natuurlijk is er ook ruimte voor de emotionele kant het is van groot belang dat kwesties die spelen goed uitgesproken worden en dat de communicatie, indien verstoord, weer hersteld kan worden.

 

Kinderen scheiden mee

Niet alleen voor jullie als toekomstige ex-partners is een scheiding een heftige gebeurtenis maar ook voor de kinderen. Als ouders wil je het beste voor je kinderen, en dan is het kiezen voor mediation een stap in goede richting. Het belang van de kinderen moet voorop staan en als mediator zal ik me daar ook hard voor maken. Verder is er ruimte voor de kinderen in het mediationtraject, bijvoorbeeld door middel van het voeren een kindgesprek. Tijdens zo’n gesprek ga ik met de kinderen praten hoe de scheiding voor hun is en wat voor hen belangrijk is. Het is een recht van kinderen om gehoord te worden en door ze te betrekken en hun visie te bespreken kunnen zij vaak ook beter de scheiding verwerken.

 

Overige afspraken

Zoals eerder vermeld komen er een hoop zaken bij kijken waar bij een scheiding afspraken over gemaakt moeten worden. Wat gaan jullie doen met het huis, de auto en de inboedel bijvoorbeeld. Wie gaat waar wonen. Hoe gaan jullie de financiën afwikkelen? Ik kan jullie daar allemaal mee helpen en neem jullie stap voor stap mee langs alle aspecten waar je aan moet/kunt denken. Ook kan ik (eventuele) alimentaties voor jullie berekenen. Uiteindelijk begeleid ik jullie door de hele scheiding heen en neem ik jullie veel regelwerk uit handen. Het doel is dat jullie in goede harmonie uit elkaar kunnen gaan en dat jullie zelf afspraken hebben gemaakt waar jullie ook 100 % achter staan.

 

Neem contact op met Elma

Chat met ons