Hello Mediator

Eddy Kolk

Eddy Kolk scheidingsmediator

 

Eddy Kolk: “Scheiden is een emotioneel proces”

Scheiden is een ingrijpend en emotioneel proces. Het is dus erg belangrijk dat bij de scheiding voldoende aandacht is voor alle aspecten die voor nu en uw toekomst belangrijk zijn, zowel emotioneeljuridischfinancieel als fiscaal. Een integrale begeleiding, met respect en aandacht voor ieders gevoelens en mogelijkheden, waarbij met al deze facetten rekening wordt gehouden, is dan ook essentieel. In mijn begeleiding verenig ik al deze aspecten en ontzorg u zo optimaal mogelijk, in ieder geval vanaf de start van de mediation tot en met de inschrijving van de scheiding. U hoeft hiervoor dus geen advocaat in te schakelen, ook hoeft u niet zelf naar de rechtbank.

Persoonlijke manier van begeleiding

Ik begrijp de zorg en emoties bij een scheiding. Mijn persoonlijke manier van begeleiding kenmerkt zich door objectief en oplossingsgericht werken, met een centrale plaats voor de belangen van het kind. Hierbij handel ik met respect en aandacht voor ieders gevoelens en mogelijkheden; tijdens en na de scheiding. Door mijn financiële en fiscale kennis geef ik tevens een praktisch inzicht in de financiële wereld na de scheiding.

Ook kan ik, als belastingconsulent, de belastingaangifte in het jaar van scheiden verzorgen. Dat is vaak een gecompliceerde aangifte, zeker als er ook alimentatie of aan-/verkoop van een eigen woning mee gemoeid is.

Financiële gevolgen van een scheiding

Hoe belangrijk het is om u door een MfN-(familie)mediator te laten begeleiden, die ook gediplomeerd RFEA is, blijkt wel uit het recente onderzoek van Motivaction uit 2019.  Ruim 40% van de mensen die de afgelopen 3 jaar zijn gescheiden, hebben spijt van de gemaakte afspraken en geven aan dat ze hun financiën achteraf anders hadden willen regelen.

‘Angst voor financiële gevolgen’ is de grootste zorg van zowel mannen als vrouwen bij een leven na scheiding. Toch schakelt 39% van de mensen geen enkele hulp in bij het overzien en regelen van hun financiën bij scheiding. Dit komt onder andere omdat zij niet weten waar ze moeten beginnen, of wie ze kunnen inschakelen.

De oplossing ligt nu voor de hand: als ervaren MfN register(familie-)mediator en financieel echtscheidingsspecialist (RFEA) kan ik zowel particulieren als ondernemers deskundig en integer begeleiden en adviseren op het gebied van (echt)scheiding.

Neem contact op met Eddy