Hello Mediator

Diny Braak

Diny Braak scheidingsmediator regio Alkmaar e.o.

 

Ik ben Diny Braak, scheidingsmediator in de regio Alkmaar. Ik geloof in de kracht van het gezin, ook ná de scheiding. Mediationverbindt.nl heb ik opgericht om mijn missie uit te dragen om het hoogst haalbare uit jullie scheiding te halen. Mijn doel is om te kijken wat er nodig is om jullie als gezin goed en eerlijk door de scheiding heen te loodsen.

‘Er gaat zoveel verloren in een relatie, helemaal als er kinderen bij betrokken zijn’.

Er blijkt nog steeds een taboe te rusten op het om hulp vragen. Ik vind het belangrijk dat er aandacht is voor wat mensen verliezen in een relatie. Scheiden is een rouwproces. Daar moet je doorheen, maar liefst wel met iemand die je helpt om jezelf weer richting te geven. Het is geen schande ondersteuning te vragen.

Ik ben mediator geworden omdat ik om me heen zag hoe vaak het, ondanks alle goede intenties van de partners, toch misging. En iedere keer dacht ik: “Kon ik daar maar wat mee.” Op latere leeftijd heb ik alsnog de knoop doorgehakt. Na de mediation opleiding ben ik de specialisatie opleiding familie-mediator gaan doen en vervolgens om extra verdieping te kunnen geven aan mijn cliënten de training tot Expert Schipmediator/behandelaar.

Emoties boven tafel

Ik ben een echte West-Fries. Nuchter, reëel met een enorme dosis empathie.

“Geef mensen het gevoel dat ze gehoord en gezien worden. Iedereen telt mee en heeft een verhaal. Het is heel belangrijk om alle emoties boven tafel te krijgen, die het stel eventueel belemmert om op een redelijk goede manier met elkaar te kunnen blijven communiceren. Emoties kunnen hoog opspelen waardoor onderliggende verliezen én conflicten dan naar voren komen. Daardoor bestaat de kans op verkeerde interpretaties. Waar het echt om draait zijn de emoties. Deze kunnen ze na mediation achterlaten en met een frisse blik hun nieuwe leven beginnen”.

De Schip-aanpak

Als specialisatie heb ik de Expert-training Schipaanpak gevolgd om mensen nog beter van dienst te kunnen zijn. Want ook na een scheiding kunnen er door veranderende omstandigheden sommige sluimerende irritaties toch weer de overhand krijgen. Dan is de methode van de Schip-aanpak dé manier om ex-partners weer te herverbinden tot partners in ouderschap. Want ouders blijf je, ook na de scheiding! Ook heb ik enkele trainingen over oudervervreemding/ouderonthechting gevolgd. Dit om nog beter in te spelen op de complexe problematiek die vaak bij scheidingen een rol speelt. Als professional ben ik er van overtuigd dat ik, samen met andere collega’s uit het werkveld, de verantwoordelijkheid heb om het scheidingsproces op emotioneel, juridisch, financieel en fiscaal gebied zo optimaal mogelijk te begeleiden. En daar wil ik me heel graag voor inzetten. Zodat de kinderen niet de dupe hoeven te worden van de scheiding.

 

Neem contact op met Diny