Hello Mediator

Danny Veerman

Danny Veerman zakelijk mediator Noord Holland

 

Ik ben Danny Veerman, en ik ben mediator en advocaat. Ik ben geboren in 1970 op een zonnige zaterdagmiddag in Volendam. Een jaar waarin Ajax kampioen werd, maar Feyenoord de Europacup 1 won.

 

Advocaat familierecht, arbeidsrecht en verbintenissenrecht

Na een gelukkige jeugd waarin ik als visboer, barkeeper en roady bij een rockband heb gewerkt, ben ik na mijn studie Nederlands recht in 1996 als advocaat aan de slag gegaan bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten. Als advocaat heb ik mij bezig gehouden met familierecht, arbeidsrecht en verbintenissenrecht. Omdat vrijheid één van mijn kernwaarden is ben ik in 1999 zelfstandig gegaan onder de naam Veerman Advocaten, het kantoor waaraan ik nog steeds als partner verbonden ben.

 

Conflicten sneller opgelost

Gedurende mijn werk als advocaat heb ik mij in toenemende mate verbaasd over de hoeveelheid tijd, geld en energie die mensen in het uitvechten van conflicten steken. Als maar een fractie van de energie zou worden gestoken in het echt en waarachtig luisteren naar elkaar, zouden conflicten veel sneller kunnen worden opgelost. Vanaf 2010 werd ik wel eens bevangen door vermoeidheid als een advocaat van de wederpartij op oorlogspad ging of zich terugtrok in de loopgraven.

 

Het alternatief: mediation

Op zoek naar alternatieven kwam ik bij mediation uit en heb ik mijn opleiding gevolgd bij het Amsterdamse ADR instituut. En sindsdien ben ik overtuigd van de kracht van mediation. Een oplossing waar je zelf aan bijdraagt is altijd fijner dan een oplossing die van bovenaf wordt opgelegd.

Getriggerd door de mediation opleiding en door het leven zelf ben ik mij vanaf 2012 ook gaan verdiepen in verschillende coaching methodes. Uiteindelijk heb ik in 2016 een sabbatical genomen om een coachopleiding te doen bij Anne de Jong van Nonons Coaching. Na het succesvol afronden van deze opleiding, ben ik werkzaam als advocaat, coach en mediator.

 

One Day Mediation

Bij One Day Mediation gaan wij uit van de kracht van mensen om weer tot elkaar te komen. De kracht om, met een beetje hulp, zelf tot een oplossing te komen.

One Day Mediation is geschikt voor nagenoeg alle kwesties die door middel van reguliere mediation kunnen worden opgelost, met uitzondering van echtscheidingen. Belangrijk is dat de deelnemers gemotiveerd zijn, zich goed voorbereiden, bereid zijn om rekening te houden met wederzijdse belangen én de bereidheid hebben om over de grenzen van hun eigen gelijk te stappen. Om zo een onzekere, kostbare en langdurige gang naar de rechter te voorkomen.

Typische situaties waarin One Day Mediation uitkomst kan bieden zijn bij bijvoorbeeld geschillen tussen aandeelhouders, bestuursleden of vennoten.

Meer weten? Neem contact met mij op via onderstaand contactformulier en dan plannen wij een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

 

Neem contact op met Danny

Chat met ons