Hello Mediator

Claudia van Braak

 

Ik ben Claudia van Braak, en kort 50 lentes jong. Ik ben geboren en opgegroeid in Rotterdam, maar sinds 2002 woon ik in het prachtige Lochem in Gelderland.

Na een scheiding in 2012 ben ik in 2018 met Paul van Braak het huwelijksbootje in gestapt. Wij hebben ieder twee kinderen uit ons vorige huwelijk, maar door de mooie verbinding die wij met zijn allen hebben weten mensen van buitenaf vaak niet dat wij een samengesteld gezin zijn.

In het dagelijks leven run ik mijn administratiekantoor samen met 3 andere medewerkers. Na een internationale carrière binnen een financieel servicecenter in Rotterdam voor een Amerikaans bedrijf, ben ik in 2001 voor mij zelf begonnen met een administratiekantoor.

Het zelfstandig ondernemerschap is succesvol begonnen vanuit een kantoor aan huis. Na een aantal jaren alleen te hebben gewerkt heb ik mijn kantoor uitgebreid met 3 werkneemsters. Ieder van ons werkt inmiddels volledig vanuit hun eigen huis. Dit is door de Corona-maatregelen geïnitieerd, maar is inmiddels gebleken dat dit voor iedereen prettig werkt. Het vergt een goede communicatie, maar dat is voor een mediator geen probleem.

In 2020 heb ik besloten om mijn werkzaamheden als accountant voor mijn eigen administratiekantoor te gaan uit te breiden met een aanvullende dienst. Door de positieve feedback van een aantal klanten die ik heb begeleidt in voor hen pittige gesprekken met conflictpartners, was het idee al snel geboren om de opleiding tot mediator te gaan volgen en mijn eigen mediationpraktijk mediation@claudiavanbraak op te starten.

Ik heb gekozen voor inschrijving in het ADR-register omdat ik mij met de mediation wil richten op de scheidings- en familiemediation. In de nabije toekomst wil ik ook de opleiding “conflictmanagement en systeemdesign” volgen.

De energie die ik krijg van de mediation-gesprekken is super. Het resultaat voor partijen van een effectieve en geslaagde mediation is voor mij als een kers op de taart. Ik ben van mening dat mediation een serieuze plek verdient in de huidige samenleving. Ik wil mij hiervoor inzetten om mediation onder de aandacht te brengen bij ondernemend Nederland.

 

Neem contact op met Claudia

Chat met ons