Hello Mediator

Chiel van Praag

Chiel van Praag scheidingsmediator regio Hilversum e.o.

 

Mijn naam is Chiel van Praag. Na diverse managementfuncties in de media bij één van de omroepen, werd ik zelfstandig ondernemer. Ik heb een succesvol management- en communicatie-/evenementenbureau gehad en ben ruim 13 jaar voorzitter geweest van de VECTA, de overkoepelende belangenorganisatie voor evenementenorganisatoren.

Mijn ervaring met het oplossen van conflicten in uiteenlopende situaties zet ik graag voor jullie in!

Mocht je nog twijfelen om mediation in te zetten voor jullie situatie, laat ik dan beginnen te zeggen dat mediation dé mogelijkheid is om een passende oplossing te vinden voor een conflict, of dat nu een echtscheiding, beëindiging van een relatie, arbeidsgeschil of wat dan ook is! Partijen zijn zelf aan zet. Met andere woorden: oplossingen voor problemen worden door hen zelf gevonden.

In de 35 jaar ervaring die ik in het bedrijfsleven heb, werd ik regelmatig geconfronteerd met conflicten. De oorzaken daarvan waren divers: problemen thuis, problemen op de werkvloer met de chef, noem maar op. Regelmatig kwam men dan bij mij met het verzoek te helpen. Dat gebeurde ook vaak in de privésfeer, dan werd ik benaderd door kennissen om hen te helpen bij het oplossen van relatieproblemen. In 2007 adviseerde een bevriende advocaat mij om mediation te gaan studeren. Dat heb ik gedaan en ik heb daar tot op de dag van vandaag geen spijt van.

Het geeft zoveel voldoening om mensen te kunnen helpen wanneer ze zelf geen uitweg meer kunnen vinden. Dat is mijn persoonlijke drive voor het vak van mediator.

Ik vind het mooi om met mensen om te gaan en me in hen te verdiepen. Als medewerker en als zelfstandig ondernemer heb ik vaak geholpen om conflicten tussen diverse partijen op te lossen. Vanuit een duidelijke toekomstvisie en vanuit de eigen autonomie van de betrokken partijen, altijd gericht op een win-win-winsituatie. Veel mensen waarderen mijn laagdrempelige, servicegerichte manier van werken.

Mijn aanpak is persoonlijk en relaxed. Ik zeg wel eens, ‘ik vind niets gek’. De mediation moet voor alle deelnemers veilig voelen. Daar besteed ik veel aandacht aan, want dan komen de mooiste en soms onverwachte oplossingen binnen bereik. Alle betrokkenen moeten met een goed en positief gevoel de mediation kunnen afsluiten, zodat er toch nog – ook al zal deze zeker anders zijn dan voorheen – een goede toekomst mogelijk is.

 

Neem contact op met Chiel