Hello Mediator

Charlotte te Pas

Charlotte te Pas Familiemediator Veenendaal e.o.

 

Ik ben Charlotte te Pas en ik ben werkzaam bij Te Pas Legal. Als begeleider in jouw proces, kan ik helpen. Daar, waar je geen uitweg ziet, of je hulp kunt gebruiken, kan ik je zicht geven.

 

Een oplossing zonder compromis

Als arbeidsmediator kan ik begeleiding bieden op de werkvloer. Het begeleiden van een proces, waarbij een conflict of probleem aan de orde komt, maar waarbij de partijen zelf zeggenschap hebben over de uitkomst, het zogenaamde zelfbeschikkingsrecht. Vanuit gemeenschappelijke waarden en met het centraal stellen van de relatie, raakt het conflict of probleem naar de achtergrond en is de oplossing de stip op de horizon, die altijd bereikt wordt.

Het bereiken hiervan gebeurt niet door het simpelweg voeren van een gesprek; mediation kent echt een methodiek. Ik kan je helpen dit proces te doorlopen volgens de juiste stappen die naar een oplossing zonder compromis leiden. Als afgestudeerd jurist in Nederlands Recht en ervaren arbeidsrechtjurist, ken ik de juridische facetten die hierbij komen kijken, maar al te goed. Dit kan enorm van pas komen. In de door mij gevolgde geaccrediteerde opleidingen bij AMV voor het vak als mediator, zie je deze terug. Wat ik hier echter vooral geleerd heb, is open staan voor wat er werkelijk speelt bij beide partijen. Dit wordt bij de partijen terug gelegd en er wordt de diepte ingegaan. Een stuk kennis en de juiste communicatie, zal voor begrip zorgen.

Arbeidsmediation kan in verschillende zaken worden ingezet, zoals wanneer er een conflict speelt tussen een werkgever en werknemer, of wanneer er sprake is van (deels) werkgerelateerd ziekteverzuim. In dit laatste geval adviseert een bedrijfs- of arbo-arts soms ook tot mediation. HR kan hiernaast ook om inzet van een mediator vragen, bijvoorbeeld wanneer dit om persoonlijke redenen noodzakelijk is en functioneren van een werknemer in het gedrang komt. Denk hierbij aan een werknemer die door een scheiding gaat. Tevens kan ik co-mediation bieden in een grotere onderneming.

In sommige gevallen, is behoud van de arbeidsrelatie geen optie meer. Beëindiging hiervan, maar middels wederzijds goedvinden, kan door exit-mediation op een betrokken manier plaatsvinden.

 

Wanneer alles teveel wordt

Als geregistreerd mediator en conflictcoach bij het ADR-register, kan ik helpen een weg te vinden. Als conflictcoach bied ik tevens de mogelijkheid een werknemer of werkgever individidueel bij te staan. Wanneer alles teveel wordt, denk dan niet aan het kostenplaatje, maar laat je helpen. Psychologisch, maar ook financieel gaat dit absoluut het meeste opleveren.

 

Verbinding centraal

Bij Hello Mediator, ben ik echt op mijn plek als arbeidsmediator. Het netwerk en de saamhorigheid, zorgen voor werkplezier en de nodige expertise. Niet onbelangrijk, het verbindt professionals, zoals verbinding centraal staat in de maatschappij.

Als Te Pas Legal, zal ik je een passend proces bieden, door vertrouwen te geven, door geen oordeel te hebben en door je open en vriendelijk te woord te staan. Het is al moeilijk genoeg.

Vul vrijblijvend het contactformulier in om eens kennis te maken.

 

Neem contact op met Charlotte

Chat met ons