Hello Mediator

Anouk Pakvis

 

 

Mijn naam is Anouk Schoorl-Pakvis, getrouwd en moeder van twee kinderen. Met ruime ervaring in de zakelijke dienstverlening en een afgeronde rechtenstudie ben ik erg goed gekwalificeerd om je bij te staan bij arbeidsconflicten of echtscheidingen. Het is echter mijn praktijkervaring die ervoor zorgt dat ik ook echt snap wat er bij deze situaties komt kijken. Ik snap wat de partijen ervaren en hoe belangrijk het is dat je naar elkaar luistert.

 

Scheidingsmediation

Een echtscheiding gaat altijd gepaard met veel verdriet. Niemand heeft vooraf de intentie om uit elkaar te gaan, maar soms is het onvermijdelijk en is er geen andere oplossing. Bij Pakvis Mediation wordt ervoor gezorgd dat de echtscheiding zo goed mogelijk verloopt en dat beide partijen zo goed mogelijk met elkaar in gesprek gaan. Op die manier zal de scheiding eindigen op een manier die voor beide partijen goed is en waar ze mee verder kunnen. Echtscheidingsmediation helpt de scheiding draagbaar te maken.

 

Met elkaar in gesprek gaan en blijven

Een scheiding gaat vaak gepaard met ruzie en onbegrip, waardoor de onderlinge communicatie vaak onder druk komt te staan. En hoe moeilijk het soms is, die communicatie is van levensbelang voor een scheiding die voor beide partijen bevredigend is. Zeker als er kinderen in het spel zijn, wil je gewoon zeker weten dat alles netjes geregeld wordt. Daarom zorgt Pakvis Mediation ervoor dat beide partijen goed met elkaar in gesprek gaan en blijven gaan, zodat er ruimte ontstaat voor elkaars verhaal en er wederzijds begrip opgebouwd kan worden.

 

Hoe verloopt echtscheidingsmediation?

Echtscheidingsmediation gaat niet alleen over het doen van elkaars verhaal, het gaat ook om het maken van afspraken en het zorgen dat alle juridische aspecten geregeld worden. Denk aan een verdeling van de spullen, afspraken op financieel gebied, wat er gedaan moet worden met de woning en hoe de beide partijen er zo goed mogelijk samen kunnen uitkomen. Om daar zorg voor te dragen, beginnen we altijd met een intakegesprek voor beide partijen. Deze verlopen individueel, zodat iedereen de kans heeft om in alle rust en met al het vertrouwen wat daarbij hoort, zijn of haar
verhaal te doen. Daarna volgen gezamenlijke gesprekken, waarin we op zoek gaan naar verbinding en waarin we een oplossing proberen te vinden op de diverse vraagstukken.

 

Geen schuldvraag, juist naar voren kijken

Bij Pakvis Mediation zijn we niet op zoek naar de schuldvraag, maar proberen we juist verbinding te vinden. Dit doen we door ervoor te zorgen dat beide partijen zich erkend en gehoord voelen, zodat er ook een duidelijk beeld komt van elkaars werkelijkheid. Dat zorgt weer voor begrip en daarmee kan je naar voren kijken. Is er de basis voor een goede afhandeling, dan zetten we samen alle afspraken op papier. We willen tijdens de mediation afstand nemen van het negatieve conflictverhaal. Dat is niet de basis voor een goed gesprek. In plaats daarvan zorgen we ervoor dat we gezamenlijke grond vinden, waar we mee verder kunnen.

 

Scheidingen kunnen ook mild verlopen

Natuurlijk is een scheiding pijnlijk, maar het is niet nodig dat een echtscheiding altijd lelijk verloopt. Door goed naar elkaar te luisteren, kan een scheiding ook mild van karakter zijn en kunnen jullie er samen uitkomen. Pakvis Mediation helpt hierbij en zorgt voor een veilige omgeving, waarin iedereen rustig zijn of haar verhaal kan doen. Bij echtscheidingen werk ik samen met mijn vaste advocaat Ati van der Pol, zij is ruim 10 jaar werkzaam als advocaat bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten. Neem contact op voor een afspraak, of voor vragen. Ik sta graag voor je klaar om je te helpen.

 

Verbinding in plaats van wijzen met de vinger

Vanaf het prilste begin van Pakvis Mediation heb ik ervoor gekozen om de term ‘verbinding’ hoog op mijn prioriteitenlijst te zetten. Verbinding is namelijk datgene wat mensen bij elkaar brengt. Het is dan ook precies waar we naar op zoek zijn tijdens onze gesprekken. Verbinding komt op allerlei manieren, maar het zorgt vooral voor een wederzijds begrip. Daarom proberen we deze verbinding altijd tot stand te brengen in onze gesprekken, waarna we gaan zoeken naar een oplossing die voor beide partijen bevredigend is.

 

Mijn werkwijze

Die verbinding probeer ik ook tot stand te brengen door een laagdrempelige vorm van mediation aan te bieden. Ik durf de vinger op de zere plek te leggen en doe dit altijd met compassie en gepaste humor. Ik besef maar al te goed dat elk verhaal twee kanten heeft en in mijn praktijk doe ik er alles aan om beide kanten te doorgronden, zodat de partijen zo goed mogelijk verbonden worden.

 

ADR register mediator

Ik ben als registermediator aangesloten bij het ADR en werk volgens hun gedragsregels. Ook  heb ik mij aangesloten bij Hello Mediator, omdat dit mij de kans geeft samen te werken met mediators die hun expertise in een ander vakgebied hebben liggen. Dit geeft ons de mogelijkheid om elkaar aan te vullen. Namens Hello Mediator ben ik gevestigd in de regio Friesland, mijn kantoor staat in Leeuwarden.

 

Neem contact op met Anouk

 

Chat met ons