Hello Mediator

Anoeska de Groot

Anoeska de Groot arbeidsmediator Zuid Holland

 

Ik ben Anoeska de Groot, ADR- geregistreerd arbeidsmediator in Zuid Holland. Mijn belangstelling voor mediation komt ergens vandaan, in mijn jonge jaren zijn mijn ouders gescheiden en heb ik te maken gehad met een vechtscheiding, waarbij zij gestreden hebben tot de laatste cent. Als jonge dame vraag je je dan af hoe het kan zijn dat haat en liefde zo dicht bij elkaar liggen.

Vandaar ook de keus om me meer en meer te verdiepen in conflicten en na mijn HBO opleiding Bedrijfscommunicatie, de opleiding mediation af te ronden.

Waarom kan communiceren soms zo lastig zijn? Waarom zeggen onze ogen iets anders dan onze stem? Hoe gaan we met elkaar om? En hoe kan een (arbeids-) relatie zo snel veranderen? Dit zijn vragen die mij intrigeren.

Re- integratie coach

Als begeleider in de gehandicaptenzorg heb ik veel geleerd over (non-verbale) communicatie en conflicterend gedrag. Nu ben ik naast mediator werkzaam als re-integratie coach.

Anderen omschrijven mij als een sociaal bevlogen dame, buiten de banen om en een leergrage doorzetster die zich blijft ontwikkelen.

Over mijzelf

Ik zie mezelf als iemand die klaar staat voor een ander, een luisterend oor biedt, de rust bewaart, bemiddelt, het gesprek aangaat, doortastend is en overredingskracht heeft. Als mediator oordeel ik niet, maar begeleid mensen in hun proces dat maakt mijn werk zo leuk.

Een van de mooiste complimenten die ik ooit van iemand kreeg:  ‘Jij bent iemand zonder oordeel, iedereen kan zichzelf zijn bij jou’.

In mijn vrije tijd ben ik te vinden in Zeeland op ons zeiljacht ‘Pixel’, in een goed boek of als vrijwilliger bij een lokaal poppodium, Buurtbemiddeling of de tennisvereniging. Ik ben een bezige dame die midden in het leven staat. Mijn creativiteit uit ik graag in de keuken, een hobby die ik graag met vrienden deel.

 

Neem contact op met Anoeska