Hello Mediator

Anke Frerichs

Anke Frerichs scheidingsmediator De Achterhoek

 

Ik ben Anke Frerichs, een paar jaar geleden nog was ik Anke Reuvekamp, woonde ik in Utrecht en werkte ik in Den Haag bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ik was daar in 1988 begonnen als vertaler Engels en Duits. Al snel voelde ik dat ik achter dat bureau vandaan moest. Ik werd een van de eerste vrouwen bij de bedrijfsbrandweer en actief lid van een vakbond. Ik volgde een opleiding tot vakbondsconsulent en had veel plezier in het coachen en ondersteunen van mensen met problemen op het werk. Intussen stroomde ik door naar verschillende beleidsfuncties. Privé was ik een happy single met een leuk sociaal netwerk en af en toe een latrelatie. En ik rookte. Dit leven is intussen aardig over de kop gegaan.

In 2015 werd ik Anke Frerichs door mijn huwelijk met Peter, een brandweercollega uit mijn eerste Haagse jaren. We waren elkaar compleet uit het oog verloren maar na 25 jaar stond hij weer voor m’n neus … dat vlammetje van jaren geleden laaide op en het brandt nog steeds. Datzelfde jaar nam ik ontslag bij BZ. Mijn werkterrein ‘migratie en ontwikkeling’ was door de vluchtelingencrisis erg politiek geworden, en de waan van de dag nam het over van mijn eigen verantwoordelijkheid en vrijheid. Veel collega’s vonden het heerlijk om op ieder “Heb je even, kun je even, doe je even?” gas te geven. Dat heeft nooit bij mij gepast.

Ik besloot mijn ervaring als coach en conflictbemiddelaar te gebruiken voor mijn nieuwe pad. Inmiddels ben ik geregistreerd mediator, hoofdzakelijk voor scheidingen. Daarnaast heb ik het vertalersvak afgestoft. In plaats van beleidsstukken te schrijven, vertaal ik nu fictie en non-fictie, en ik geef taallessen. Mijn bureau heet Met Andere Woorden, met als motto: “Bij MAW staan mens en taal centraal.” Communiceren is de kern van mijn wezen en mijn werk.

Peter en ik zijn in 2016 verhuisd naar het pittoreske Bronkhorst, waar we goed ingeburgerd zijn. We roken allang niet meer en hebben sinds kort een hond. Ik doe vrijwilligerswerk als buurtbemiddelaar.

Gevraagd naar sterke punten: het mag duidelijk zijn dat ik niet stilzit, ik leer graag steeds nieuwe dingen, kan goed luisteren en scherp analyseren en ik ben een perfectionist die tegelijkertijd pragmatisch is in het omgaan met problemen.

Als taalkundige vermijd ik woorden als “iemand in zijn kracht zetten” maar als mediator en conflictcoach ben ik er wel goed in.

 

Note: Anke woont op dit moment in Paramaribo en kan u online helpen met diverse zaken. Wellicht heeft u een kennis die in Paramaribo woont? Of u woont zelf (gedeeltelijk) in Paramaribo? En u heeft hulp nodig bij uw scheiding of familieconflict? Dan kunt u contact opnemen met Anke. 

 

Neem contact op met Anke

Chat met ons