Hello Mediator

Anita Degeling

 

 

Zelf ben ik rustig en eerlijk van aard. Een denker, een meedenker, empathisch en een echte doorzetter. Een loyaal type, die zich volledig zal inzetten om jullie door alle fases heen te begeleiden en tot de beste haalbare oplossingen en afspraken te komen.”

 

Ik ben Anita Degeling en ik begeleid mensen bij hun scheiding/ relatiebeëindiging door middel van mediation en/ of coaching. Mijn diensten zijn gericht op alle processen die betrekking hebben op een scheiding. Ook voor familie gerelateerde conflicten kunnen jullie bij mij terecht.

 

Waarom ik mediator ben geworden

Jaren geleden ben ik zelf gescheiden. Er kwam een hoop op mij af, waar ik geen verstand van had. Dat gaf een onwenselijk gevoel. Hoe wist ik wat ik moest regelen? Wanneer een keuze goed was? Ik ben iemand die beslissingen neemt, wanneer ik de situatie goed heb overzien. Echter gaat dat niet altijd op tijdens een scheiding. Je doet dit immers niet iedere dag. Er komen een hoop emoties en vragen los. Je hebt te maken met een tweede partij die eigen emoties en belangen heeft en in mijn geval waren er ook kinderen in het spel. Dan wordt de situatie nog meer belastend en bepaalde keuzes des te belangrijker.

In zo’n situatie neem je een neutrale derde partij (de mediator) in vertrouwen om jullie te begeleiden. Doordat ik ervaringsdeskundige ben, weet ik dat naast de kennis van een mediator, het gevoel bij een mediator ook goed moet zijn. Daarom zal er altijd vrijblijvend een kennismakingsgesprek zijn. Daarna kan worden beslist of het traject wordt opgestart.

 

Mogelijkheden

Afspreken kan bij jullie thuis, op een externe locatie naar jullie voorkeur of in Amsterdam / Castricum waar ik over een ruimte beschik.

Een netwerk van meerdere collega mediators, advocaten, taxateur, makelaar, kindercoach, hypotheekadviseur, psychologen en een financieel planner is waar ik gebruik van kan maken indien dat nodig en gewenst is.

 

Mijn doel

Naast scheidingen help ik graag mensen die in een impasse zitten betreft familie / relatie. Samen gaan we de diepte in om te kijken wat er speelt en hoe we eruit kunnen komen. Mijn doel is geluk en rust voor jullie. En dat kan op verschillende manieren. Welke manier dat is, kan tijdens mediation gevonden worden.

 

Co- mediation en corona

Daarnaast bieden Eveline Corbet (arbeidsmediator) en ik co-mediation aan op het gebied van corona. Hebben jullie hulp nodig tijdens Corona?

De corona-maatregelen brengen veel onzekerheden en spanningen met zich mee. Opeens werken we massaal thuis. Wat veel emoties en stress met zich meebrengt. Problemen in de thuissituatie waar we nog niet eerder mee te maken hebt gehad. Samen helpen wij jullie door praktische handvatten te geven en mentale ondersteuning te bieden door middel van gespreksbegeleiding.

Anita Degeling en Eveline Corbet

Wij bieden ondersteuning

  • Conflicten (onenigheid) in de thuissituatie tussen partners
  • Conflicten tussen ouders en kinderen vanaf 12 jaar
  • Combinatie thuiswerken en gezin vormgeven
  • De emoties die spelen bespreekbaar maken
  • Het structureren van inspanning en ontspanning
  • Hoe bewaak ik mijn persoonlijke grenzen
  • Behoeften in kaart brengen

Het doel is balans creëren, door gesprekken aan te gaan en behoeften en verlangens in kaart te brengen. Emoties krijgen de ruimte, om zo weer de communicatie soepel te laten verlopen.

Wij zijn neutraal en onpartijdig. Wij begeleiden, bieden structuur en zorgen dat er ruimte komt, om in goed overleg tot een oplossing te komen.

We hebben eerst een intake gesprek, waarna wij twee keer een 1½ uur durende sessie hebben bij ons op kantoor in Heerhugowaard, of in overleg op een nader te bepalen locatie.

Door onze kwaliteiten te bundelen en deze (preventief) in te zetten, verbeteren de verhoudingen binnen jullie gezin. Samen kijken we waar jullie naar toe willen.

 

Neem contact op met Anita

Chat met ons