Hello Mediator

Ancis Verweij & Hiske Zuijderwijk

Ancis Verweij en Hiske Zuijderwijk scheidingsmediators Alphen aan den Rijn e.o.

 

Wij zijn Hiske Zuijderwijk en Ancis Verweij, beiden geregistreerd ADR (familie) mediator en scheidingsspecialist. Allebei hebben we ruime ervaring in het werken met kinderen, jongeren en hun ouders. Vanuit hier is onze drijfveer ontstaan om het verschil te kunnen maken voor kinderen in een scheidingssituatie.

De kinderen, dat is onze drijfveer!

Vanuit onze achtergrond als Schoolmaatschappelijk werker is deze drijfveer ontstaan. Het verschil maken voor kinderen in scheidingssituaties.

Regelmatig hebben wij kinderen en jongeren gesproken die ‘last’ ondervonden van de scheiding van hun ouders. Deze kinderen hebben vaak ook wensen en ideeën over de nieuwe situatie maar worden hier vaak niet in betrokken. Ouders willen hun kinderen niet belasten, maar de kinderen zijn wel een onderdeel van de situatie. Dat is dan ook de reden dat wij tijdens het proces ook met de kinderen spreken. Zo kunnen we de input van de kinderen meenemen in het gesprek over de ouderschapsregeling.

Als mensen gaan scheiden en bij ons aan tafel komen zeggen zij regelmatig: ‘Wij hebben besloten om uit elkaar te gaan, maar hoe nu verder? Wat te regelen bij een scheiding? Wie gaat waar wonen? Is dit financieel haalbaar? Hoe verdelen we de kinderkosten? En, minstens zo belangrijk: hoe regelen we het goed voor de kinderen?

In een vaste structuur lopen we het gehele scheidingsproces door. Wat zijn de wensen? Hoe willen ze het straks geregeld hebben? Zo voeren we gesprekken over de financiën, de woning, het pensioen maar zeker ook zo belangrijk; de kinderen!

Bij ZV Scheidingsspecialisten nemen wij u én de kinderen mee door het gehele proces, stap voor stap. We nemen bepaalde zaken uit handen. Dit wordt als prettig ervaren. Er ontstaat meer duidelijkheid, rust en een beeld over hoe de toekomst eruit zal zien.

 

Neem contact op met Ancis en Hiske