Hello MediatorFamiliemediator in Almere Buiten

Familiemediator in Almere Buiten

Op zoek naar een Familiemediator in Almere Buiten?

De Familiemediator behartigt zorgvuldig jullie belangen en zorgt dat jullie boven water blijven. Mediation, scheiden met heldere communicatie en goede afspraken vastgelegd door onze Familiemediator. Al onze mediators zijn betrokken en ervaren MfN- en/of ADR- geregistreerde mediators.

 

Samen jullie scheiding regelen met de Familiemediator in Almere Buiten

Samen met een mediator op een persoonlijke en zorgvuldige wijze scheiden. Wat je kunt verwachten:

  • Alle praktische zaken worden geregeld, zoals jullie financiële zaken, alimentatie en jullie eigen woning. Bij een eigen woning bij de scheiding worden de opties besproken. Wat is er praktisch en financieel mogelijk en welke stappen moeten worden gezet?
  • Afspraken vinden plaats bij jullie thuis of bij de mediator op kantoor. Tevens worden jullie kinderen uitgenodigd voor een kindgesprek. Spelenderwijs wordt er met hen gesproken over de scheiding. Er wordt meegedacht en jullie krijgen tips hoe je je kinderen zo goed mogelijk steunt tijdens en ná de scheiding.
  • Jullie scheiding wordt op diverse gebieden geregeld. Op basis van alle afspraken wordt er een scheidingsconvenant opgesteld. Als jullie kinderen hebben komt er een ouderschapsplan. Deze beide stukken worden door onze eigen advocaat ingediend bij de rechtbank. Jullie hoeven niet zelf naar de rechtbank.
  • De kosten van de hele scheiding bestaan uit een all-in tarief.

 

kind en scheiding

 

We ontzorgen je volledig in Almere Buiten

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen.

 

Goede afspraken over jullie kinderen

Jullie worden voorgelicht over de mogelijkheden die er zijn wat betreft omgangsregelingen en co-ouderschap. Op basis van deze informatie en jullie wensen worden afspraken over jullie kinderen gemaakt. Deze worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Denk aan zaken als:

  • Hoe zorgen we voor een goede omgangsregeling?
  • Op welke wijze blijven we als ouders elkaar informeren?
  • Blijven we allebei in Almere Buiten wonen?
  • Betrekken we onze kinderen bij de afspraken? En hoe doen we dat?
  • Wat doen we met verjaardagen en feestdagen?
  • Wat vinden we belangrijk vast te leggen over de opvoeding?

 

Scheiden is lijden, je moet door een rouwproces

Het echtscheidingsproces is een rouwproces. Je gaat door de fasen van ongeloof, ontkenning, boosheid, verdriet en verlamming heen. Al die emoties zijn slechte raadgevers. Verandert de emotie, dan kun je ergens heel anders over denken. Idealiter ga je pas afspraken met een mediator maken als beiden de fase van acceptatie hebben bereikt, want dan sta je weer open voor een nieuw begin.

Het is in een mediation dan ook belangrijk dat er voldoende tijd tussen de beslissingen in zit om er zeker van te zijn dat je achter de beslissing staat. Van belang is dat de afspraken duurzaam zijn en dat je ook over een aantal jaren nog tevreden bent over de gemaakte afspraken. Wij kunnen jullie hier stap voor stap bij helpen.

Plan vandaag nog een gratis en vrijblijvend gesprek in met een Familiemediator in Almere Buiten

 

Chat met ons